AVRCOB136.jpg

Rött vin

Corte dei Mori Sicilia DOC

Artikelnummer

AVR COB 136

Region

Sicilia

Antal per förp.

6

8003969002308

Producent: Cantine Minini Region: Sicilia Druva: Nero d`Avola Lagring: Ekfat Doft: Mörk frukt med tydliga plommon och mild ton av mandel Smak: Fyllig, rikt på mogen frukt, peppriga toner och hög men balanserad tanninstruktur. Årgång: 2019 Restsötma: 8,0 g/liter Syra: 6,10 g/literAlkoholhalt: 13,5 % Serveringsförslag: Kraftigare rätter såsom grillat nötkött, lamm och mustiga grytor

Relaterade produkter

  • AVRBAR016.jpg

    Sanavento Barbaresco DOCG

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR BAR 016

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR BAR 016

    Region

    Piemonte

    Antal per förp.

    6

    8004160130302

    Producent: Cantina Maestra Enrico Serafino Region: Piemonte, Barbaresco Druva: Nebbiolo Tillverkning & lagrig: Väl utvalda druvor pressas varsamt. Musten får sedan jäsa i ca 20 dagar i temperaturkontrollerade ståltankar. Därefter lagras vinet på medelstora ekfat i ca 2 år. Doft: Stor och intensiv doft av lakrits, tobak, kryddor och bleka rosor. Smak: Fin, sammetslen, fyllig och mycket välbalanserad med lena tanniner och en elegant eftersmak. Årgång: 2016 Restsötma: g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 14,5% Serveringsförslag: Smakrika rätter av lamm och nöttkött serverade med kraftig svampsås, reduktioner på rödvin och balsamvinäger, en risotto med salsiccia och radicchio, eller varför inte ett barbaresco-bräserat ankbröst med salvia och schalottenlök.

    Produktsida
  • AVRSANAMA.jpg

    Proemio Amarone Valpolicella Class. DOCG

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR SAN AMA

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR SAN AMA

    Region

    Veneto

    Antal per förp.

    6

    8000160672477

    Producent: Santi Region: Veneto, Valpolicella Classico Druva: Corvina 50%, Corvinone 30%, Rondinella 20%. Tillverkning & lagring: Endast utvalda druvor handplockas i slutet av september från gamla stockar, som sedan torkas i 4 månader. Efter pressning i slutet av januari, primär jäsning vid max 20 grader under 30 dagar med endast naturlig jäst. Vinet lagras på barrique och stora franska ekfat i en total period på 4 år sedan på flaska i ca 1 år. Doft: Intensiv & fyllig av mogna plommon, svarta vinbär & tranbärssylt med toner av apelsinzest & kex Smak: Rund med sammetslena tanniner och tilltalande syra. Lång behaglig eftersmak. Årgång: 2013 Restsötma: 2 g/l Syra: 6 g/l Alkoholhalt: 16 % Serververingsförslag: Vilt, rött kött, lamm, vildsvin, struts, smakrika ostar

    Produktsida
  • AVRMELBRU.jpg

    Brunello di Montalcino DOCG

    Dryck, Rött vin

    Artikelnummer

    AVR MEL BRU

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR MEL BRU

    Region

    Toscana

    Antal per förp.

    6

    8000160621048

    Producent: Fattorie Melini Region: Toscana, Montalcino Druva: Sangiovese Grosso Tillverkning & lagring: Jäsning med skalkontakt i cirka 2 veckor vid kontrollerad temperatur i rostfria ståltankar. Lagrad i 24 månader på franska ekfat följt av efterlagring på flaska. Doft: Mogna körsbär, plommon, lakrits, tobak och en hint av läder Smak: Fyllig, välbalanserad mörk frukt, mjuka, lite söta tanniner och en lång eftersmak. Årgång: 2015 Restsötma: g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 14,5 % Serveringsförslag: Kötträtter av nöt, lamm och vilt, tyngre risotto och pastarätter.

    Produktsida
  • AVRMELG18.jpg

    Granaio Chianti Classico DOCG

    Dryck, Rött vin

    Artikelnummer

    AVR MEL G18

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR MEL G18

    Region

    Toscana

    Antal per förp.

    6

    8000160623288

    Producent: Fattorie Melini Region: Toscana, Chianti Classico Druva: Sangiovese och en liten mängd Merlot Tillverkning & lagring: Druvorna odlas i Chianti Classico på 300-400 meters höjd, manuell skörd, långsam temperaturkontrollerad jäsning och överpumpning. Naturlig malolaktisk jäsning, lagras på franska ekfat i ca 18 månader därefter en tid på flaska. Doft: Generös frukt av mogna druvor och vilda bär inlindade i toner av vanilj, gladiolus och viol. Smak: Fyllig, rund och behaglig med ren frukt och en ton av mandel. Välbalanserad fin syra. Årgång: 2018 Restsötma: 0,5 g/l Syra: 5,6 g/l Alkoholhalt: 14,5 % Serveringsförslag: Pizza, pasta, till steken eller det grillade köttet. Chianti Classico har en given plats på det italienska middagsbordet

    Produktsida