AVRCOB136.jpg

Rött vin

Corte dei Mori Sicilia DOC

Artikelnummer

AVR COB 136

Region

Sicilia

Antal per förp.

6

8003969002308

Producent: Cantine Minini Region: Sicilia Druva: Nero d`Avola Lagring: Ekfat Doft: Mörk frukt med tydliga plommon och mild ton av mandel Smak: Fyllig, rikt på mogen frukt, peppriga toner och hög men balanserad tanninstruktur. Årgång: 2019 Restsötma: 8,0 g/liter Syra: 6,10 g/literAlkoholhalt: 13,5 % Serveringsförslag: Kraftigare rätter såsom grillat nötkött, lamm och mustiga grytor

Relaterade produkter

  • AVRBAR016.jpg

    Sanavento Barbaresco DOCG

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR BAR 016

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR BAR 016

    Region

    Piemonte

    Antal per förp.

    6

    8004160130302

    Producent: Cantina Maestra Enrico Serafino Region: Piemonte, Barbaresco Druva: Nebbiolo Tillverkning & lagrig: Väl utvalda druvor pressas varsamt. Musten får sedan jäsa i ca 20 dagar i temperaturkontrollerade ståltankar. Därefter lagras vinet på medelstora ekfat i ca 2 år. Doft: Stor och intensiv doft av lakrits, tobak, kryddor och bleka rosor. Smak: Fin, sammetslen, fyllig och mycket välbalanserad med lena tanniner och en elegant eftersmak. Årgång: 2016 Restsötma: g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 14,5% Serveringsförslag: Smakrika rätter av lamm och nöttkött serverade med kraftig svampsås, reduktioner på rödvin och balsamvinäger, en risotto med salsiccia och radicchio, eller varför inte ett barbaresco-bräserat ankbröst med salvia och schalottenlök.

    Produktsida
  • AVRNEB016.jpg

    Tovasacco Nebbiolo d’Alba DOC

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR NEB 016

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR NEB 016

    Region

    Piemonte

    Antal per förp.

    6

    8004160000513

    Producent: Enrico Serafino Region: Piemonte, Alba Druva: Nebbiolo Lagring: 12 till 15 månader på slavonska ekfat och franska barrique Doft: Elegant, röd frukt och rosenblad samt ton av kryddor och kaffe Smak: Medelfylligt, röd frukt, viol, behagliga tanniner och balanserad eftersmak Årgång: 2016 Restsötma: 0,8 g/l Syra: 5,43 g/l Alkoholhalt: 14 % Serveringsförslag: Rustika kötträtter, mustiga pastarätter eller risotto med tryffel

    Produktsida
  • AVRBRL014.jpg

    Monclivio Barolo DOCG

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR BRL 014

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR BRL 014

    Region

    Piemonte

    Antal per förp.

    6

    8004160000087

    Producent: Enrico Serafino Region: Piemonte, Barolo Druva: Nebbiolo Tillverkning & lagring: Musten kyls för att bevara druvans egenskaper före fermentering som sker i rostfria kärl och koniska ek-kar vid kontrollerade temperaturer Maceration pågår i minst 28 dagar. Lagras i 22 månader på medelstora ekfat Doft: Intensiv och behaglig av vinbär, lakrits, tobak, kryddor, kaffe och läder. Smak: Mångfacetterad, fyllig och harmonisk med inslag av björnbär, tydliga tanniner och ett balanserat, långt avslut. Årgång: 2015 Restsötma: g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 14,5% Serveringsförslag: Kraftiga kötträtter på nöt och vilt, pasta med tryffel och svamp, vällagrade ostar

    Produktsida
  • AVRMELCHI.jpg

    La Selvanella Chianti Classico Riserva DOCG

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR MEL CHI

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR MEL CHI

    Region

    Toscana

    Antal per förp.

    6

    8000160620904

    Producent: Fattorie Melini Region: Toscana, Chianti Classico Druva: Sangiovese Grosso Tillverkning & lagring: Druvorna kommer från vingården La Selvanella utanför byn Radda i hjärtat av Chianti Classico som odlar uteslutande Sangiovese Grosso. Traditionell vinifiering med minst 3 veckors maceration. Spontan malolaktisk jäsning på stora ekfat.Lagras i minst 2 år på ekfat och ytterligare några år på flaska. Doft: Komplex doft av mogna bär, gladiolus, viol och balsam. Smak: Fyllig, strukturerad och balanserad med fin körsbärsfrukt och mjuka tanniner, lång eftersmak och subtil ekton Årgång: 2016 Restsötma: 0,4 g/l Syra: 5,2 g/l Alkoholhalt: 14,5 % Serveringsförslag: Rött kött, vilt, grillad anka och mogna ostar.

    Produktsida