Tomatkonserver

Eftersom tomatkonserver är en av de viktigaste basprodukterna i det italienska köket så har vi valt att samarbeta med Mutti som är nr 1 inom detta i Italien. Tillverkning av tomater är mycket viktigt och måste ha bästa möjliga förutsättningar såsom; god odlingsmark, val av bra tomatfrön med optimala egenskaper, respekt för miljön, mognad under solen och skörd vid rätt tidpunkt vid månadsskiftet augusti och september. De allra flesta Mutti-tomater är odlade i Parmaregionen i norra Italien och finns i olika sorter som exempelvis San Marzano, Dadeltomater, Pelati och Körsbärstomater. Tomatkonserver är användbara i exempelvis pastasåser, soppor, pajer och grytor. Muttis tomatkonserver är helt GMO-fria och håller högsta kvalitet. De arbetar även för ett hållbarare sätt att odla tomater och för en bättre miljö. Därför har de ett nära samarbete med Världsnaturfonden (WWF) i Italien för att minska både vatten- och koldioxidutsläppen.