Rött vin
Sanavento Barbaresco DOCG
Rött vin
Artikelnummer
AVR BAR 016
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR BAR 016
Region
Piemonte
Antal per förp.
6
Producent: Cantina Maestra Enrico Serafino Region: Piemonte, Barbaresco Druva: Nebbiolo Tillverkning & lagrig: Väl utvalda druvor pressas varsamt. Musten får sedan jäsa i ca 20 dagar i temperaturkontrollerade ståltankar. Därefter lagras vinet på medelstora ekfat i ca 2 år. Doft: Stor och intensiv doft av lakrits, tobak, kryddor och bleka rosor. Smak: Fin, sammetslen, fyllig och mycket välbalanserad med lena tanniner och en elegant eftersmak. Årgång: 2016 Restsötma: g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 14,5% Serveringsförslag: Smakrika rätter av lamm och nöttkött serverade med kraftig svampsås, reduktioner på rödvin och balsamvinäger, en risotto med salsiccia och radicchio, eller varför inte ett barbaresco-bräserat ankbröst med salvia och schalottenlök.
ProduktsidaTovasacco Nebbiolo d’Alba DOC
Rött vin
Artikelnummer
AVR NEB 016
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR NEB 016
Region
Piemonte
Antal per förp.
6
Producent: Enrico Serafino Region: Piemonte, Alba Druva: Nebbiolo Lagring: 12 till 15 månader på slavonska ekfat och franska barrique Doft: Elegant, röd frukt och rosenblad samt ton av kryddor och kaffe Smak: Medelfylligt, röd frukt, viol, behagliga tanniner och balanserad eftersmak Årgång: 2016 Restsötma: 0,8 g/l Syra: 5,43 g/l Alkoholhalt: 14 % Serveringsförslag: Rustika kötträtter, mustiga pastarätter eller risotto med tryffel
ProduktsidaMonclivio Barolo DOCG
Rött vin
Artikelnummer
AVR BRL 014
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR BRL 014
Region
Piemonte
Antal per förp.
6
Producent: Enrico Serafino Region: Piemonte, Barolo Druva: Nebbiolo Tillverkning & lagring: Musten kyls för att bevara druvans egenskaper före fermentering som sker i rostfria kärl och koniska ek-kar vid kontrollerade temperaturer Maceration pågår i minst 28 dagar. Lagras i 22 månader på medelstora ekfat Doft: Intensiv och behaglig av vinbär, lakrits, tobak, kryddor, kaffe och läder. Smak: Mångfacetterad, fyllig och harmonisk med inslag av björnbär, tydliga tanniner och ett balanserat, långt avslut. Årgång: 2015 Restsötma: g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 14,5% Serveringsförslag: Kraftiga kötträtter på nöt och vilt, pasta med tryffel och svamp, vällagrade ostar
ProduktsidaLa Selvanella Chianti Classico Riserva DOCG
Rött vin
Artikelnummer
AVR MEL CHI
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR MEL CHI
Region
Toscana
Antal per förp.
6
Producent: Fattorie Melini Region: Toscana, Chianti Classico Druva: Sangiovese Grosso Tillverkning & lagring: Druvorna kommer från vingården La Selvanella utanför byn Radda i hjärtat av Chianti Classico som odlar uteslutande Sangiovese Grosso. Traditionell vinifiering med minst 3 veckors maceration. Spontan malolaktisk jäsning på stora ekfat.Lagras i minst 2 år på ekfat och ytterligare några år på flaska. Doft: Komplex doft av mogna bär, gladiolus, viol och balsam. Smak: Fyllig, strukturerad och balanserad med fin körsbärsfrukt och mjuka tanniner, lång eftersmak och subtil ekton Årgång: 2016 Restsötma: 0,4 g/l Syra: 5,2 g/l Alkoholhalt: 14,5 % Serveringsförslag: Rött kött, vilt, grillad anka och mogna ostar.
ProduktsidaProemio Amarone Valpolicella Class. DOCG
Rött vin
Artikelnummer
AVR SAN AMA
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR SAN AMA
Region
Veneto
Antal per förp.
6
Producent: Santi Region: Veneto, Valpolicella Classico Druva: Corvina 50%, Corvinone 30%, Rondinella 20%. Tillverkning & lagring: Endast utvalda druvor handplockas i slutet av september från gamla stockar, som sedan torkas i 4 månader. Efter pressning i slutet av januari, primär jäsning vid max 20 grader under 30 dagar med endast naturlig jäst. Vinet lagras på barrique och stora franska ekfat i en total period på 4 år sedan på flaska i ca 1 år. Doft: Intensiv & fyllig av mogna plommon, svarta vinbär & tranbärssylt med toner av apelsinzest & kex Smak: Rund med sammetslena tanniner och tilltalande syra. Lång behaglig eftersmak. Årgång: 2013 Restsötma: 2 g/l Syra: 6 g/l Alkoholhalt: 16 % Serververingsförslag: Vilt, rött kött, lamm, vildsvin, struts, smakrika ostar
ProduktsidaBrunello di Montalcino DOCG
Dryck, Rött vin
Artikelnummer
AVR MEL BRU
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR MEL BRU
Region
Toscana
Antal per förp.
6
Producent: Fattorie Melini Region: Toscana, Montalcino Druva: Sangiovese Grosso Tillverkning & lagring: Jäsning med skalkontakt i cirka 2 veckor vid kontrollerad temperatur i rostfria ståltankar. Lagrad i 24 månader på franska ekfat följt av efterlagring på flaska. Doft: Mogna körsbär, plommon, lakrits, tobak och en hint av läder Smak: Fyllig, välbalanserad mörk frukt, mjuka, lite söta tanniner och en lång eftersmak. Årgång: 2015 Restsötma: g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 14,5 % Serveringsförslag: Kötträtter av nöt, lamm och vilt, tyngre risotto och pastarätter.
ProduktsidaCorte dei Mori Sicilia DOC
Rött vin
Artikelnummer
AVR COB 136
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR COB 136
Region
Sicilia
Antal per förp.
6
Producent: Cantine Minini Region: Sicilia Druva: Nero d`Avola Lagring: Ekfat Doft: Mörk frukt med tydliga plommon och mild ton av mandel Smak: Fyllig, rikt på mogen frukt, peppriga toner och hög men balanserad tanninstruktur. Årgång: 2019 Restsötma: 8,0 g/liter Syra: 6,10 g/literAlkoholhalt: 13,5 % Serveringsförslag: Kraftigare rätter såsom grillat nötkött, lamm och mustiga grytor
ProduktsidaFolonari Amarone della Valpolicella DOCG
Rött vin
Artikelnummer
AVR FOL AMA
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR FOL AMA
Region
Veneto
Antal per förp.
6
Producent: Folonari Region: Veneto, Valpolicella Druva: Corvina, Corvinone & Rondinella Tillverkning & lagring: Handplockade noggrant utvalda druvor skördas i september, torkas sedan under 3 månader. I början av vintern är druvorna sockerrika och koncentrerade så vinifieringsprocessen kan börja med en långsam jäsning vid kontrollerad temperatur. En del av vinet lagras på franska barrique och den andra delen på slovenska ekfat. Doft: Generös och komplex av russin, sylt och viol med inslag av kryddor, balsam och skog Smak: Varm och kraftfull med en distinkt och ihållande eftersmak av torkad frukt och mandel. Årgång: 2017 Restsötma: 2,5 g/l Syra: 5,5 g/l Alkoholhalt: 15,5 % Serververingsförslag: Mustiga grytor, rött kött, vilt och lagrade ostar.
ProduktsidaFolonari Montepulciano d`Abruzzo DOC
Rött vin
Artikelnummer
AVR FOL MAB
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR FOL MAB
Region
Abruzzo
Antal per förp.
6
Producent: Folonari Region: Abruzzo Druva: Montepulciano d`Abruzzo Lagring: På ståltank. Doft: Generös doft av plommon, biggaråer och viol Smak: Torr och varm i gommen med en tydlig eftersmak av torkad frukt och rostad hasselnöt. Årgång: 2019 Restsötma: 0,3 g/l Syra: 4,9 g/l Alkohol: 13% Serververingsförslag: Lamm, nöt och lagrade ostar.
ProduktsidaFolonari Nero d`Avola DOC
Rött vin
Artikelnummer
AVR FOL NAV
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR FOL NAV
Region
Sicilia
Antal per förp.
6
Producent: Folonari Region: Sicilien Druva: Nero d`Avola Lagring: På ståltank. Doft: Mogen frukt. Smak: Intensiv kryddig med välbalanserade tanniner. Årgång: 2019 Restsötma: 3,5 g/l Syra: 6,0 g/l Alkoholhalt: 13,5% Serververingsförslag: Rött kött, kalvstek och lagrade ostar.
ProduktsidaFolonari Valpolicella Ripasso DOC
Dryck
Artikelnummer
AVR FOL RIP
Antal per förp.
12
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR FOL RIP
Region
Veneto
Antal per förp.
12
Producent: Folonari Region: Veneto, Valpolicella Druva: Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara Tillverkning & Lagring: detta vin är en blandning av Valpolicellavin och rester från Amarone. Runt juletid får druvresterna från amaroneproduktionen en andra press. Detta blandas sedan med Valpolicellavinet och får då en andra och avslutande jäsning, vilket ger ripasson dess generösa komplexa smak. Lagras ett år på slovenska ekfat. Doft: torkad söt frukt och blommiga toner Smak: len, rund med ekton och kryddigt avslut Årgång: 2018 Restsötma: 2,0 Syra: 5,0 Alkohol: 13% Serververingsförslag: Rött kött, vilt, gräddig pasta, lagrade ostar
ProduktsidaGranaio Chianti Classico DOCG
Dryck, Rött vin
Artikelnummer
AVR MEL G18
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR MEL G18
Region
Toscana
Antal per förp.
6
Producent: Fattorie Melini Region: Toscana, Chianti Classico Druva: Sangiovese och en liten mängd Merlot Tillverkning & lagring: Druvorna odlas i Chianti Classico på 300-400 meters höjd, manuell skörd, långsam temperaturkontrollerad jäsning och överpumpning. Naturlig malolaktisk jäsning, lagras på franska ekfat i ca 18 månader därefter en tid på flaska. Doft: Generös frukt av mogna druvor och vilda bär inlindade i toner av vanilj, gladiolus och viol. Smak: Fyllig, rund och behaglig med ren frukt och en ton av mandel. Välbalanserad fin syra. Årgång: 2018 Restsötma: 0,5 g/l Syra: 5,6 g/l Alkoholhalt: 14,5 % Serveringsförslag: Pizza, pasta, till steken eller det grillade köttet. Chianti Classico har en given plats på det italienska middagsbordet
ProduktsidaIndomito Aglianico del Beneventano IGT
Rött vin
Artikelnummer
AVR AGL 136
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR AGL 136
Region
Campania
Antal per förp.
6
Producent: Cantine Francesco Minini Region: Campania Druva: Aglianico Lagring: Doft: Mörka bär och kryddiga toner. Smak: Välbalanserad mellan frukt och tanniner med behagliga balsamtoner. Årgång: 2019 Restsötma: 8,3 g/l Syra: 5,8 g/l: Alkoholhalt: 13% Serveringsförslag: Passar till smakrika rätter och lagrade ostar.
ProduktsidaKellerei Bozen Pinot Nero DOC
Dryck, Rött vin
Artikelnummer
AVR PIN 020
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR PIN 020
Region
Alto-Adige
Antal per förp.
6
Producent: Kellerei Bozen Region: Alto-Adige Druva: Pinot Nero Tillverkning & lagring: Fermenteras på ståltank och en del av vinet lagras på träfat en kortare period. Doft: Fruktiga aromer av röda körsbär, hallon och plommon, blommiga toner av viol och delikat kryddig ton av lakrits. Smak: Välsmakande, fruktig och mjuk, medelfyllig med lätta tanniner. Årgång: 2020 Restsötma: 2,3 g/l Syra: 5,3 g/l Alkoholhalt: 13 % Serveringsförslag: Fågel, timjansdoftande lamm, porchetta och lätt kyld till grillad tonfisk
ProduktsidaPoggio delle Faine Rosso Toscano IGT
Rött vin
Artikelnummer
AVR POG 007
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR POG 007
Region
Toscana
Antal per förp.
6
Producent: Cantine Francesco Minini Region: Toscana Druva:Sangiovese 80%, Cabernet Sauvignon 20% Lagring: 6 mån på barriques följt av 6 mån på stora ekfat Doft: Kraftig doft med toner av svarta vinbär, choklad, körsbär och peppar Smak: Fyllig smak med lätta tanniner, men välbalanserad och elegant. Årgång: 2014 Restsötma: 6,5 g/l Syra: 5,85 g/l Alkoholhalt: 13,5% Serveringsförslag: pasta, pizza, lagrade ostar och kötträtter.
ProduktsidaRonchedone Rosso del Garda
Rött vin
Artikelnummer
AVR RON 018
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR RON 018
Region
Lombardia
Antal per förp.
6
Producent: Ca dei Frati Region: Lombardia, Desenzano del Garda Druva: Marzemino, Sangiovese & Cabernet Tillverkning & lagring: Druvorna odlas i kalkrik jordmån i mikroklimatområdet på kullarna runt Desenzano längs södra delen av Gardasjön. Ronchedone lagras 14 månader på barrique följt av 10 mpnader på flaska. Doft: Röd frukt, blåbär, marasca-körsbär, balsam och lite syltiga toner Smak: Fyllig, välbalanserad och utvecklad smak med bra koncentration och längd Årgång: 2018 Restsötma: 6,7 g/l Syra: 6 g/l Alkoholhalt: 14,5 % Serveringsförslag: Långkok på rött kött, vilt, tyngre pastarätter samt lagrade ostar
ProduktsidaSolane Valpolicela Ripasso Classico Superiore
Rött vin
Artikelnummer
AVR SAN RIP
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR SAN RIP
Region
Veneto
Antal per förp.
6
Producent: Santi Region: Veneto, Valpolicella Classico Superiore Druva: Corvina 80%, Rondinella 20 % Tillverkning & lagring: Efter skörd i september sorteras och pressas druvorna försiktigt för att sedan vila under kontrollerad temperatur. Efter avslutad jäsning lagras vinet fram till januari för att genomgå ”ripasso”-processen på resterna av Santis Amarone, vilket ger vinet kraft och personlighet. Efter blandning lagras vinet på barrique och sedan på stora ekfat i 18 månader Doft: Mörka bär,svarta plommon, tobak och vanilj. Smak: Fyllig och balanserad,tydliga toner av choklad, brödig ton, kryddig och fin syra. Årgång: 2017 Restsötma: 2,5 g/l Syra: 5 g/l Alkoholhalt: 14 % Serververingsförslag: Rött kött, vilt, tryffelrisotto, krämig pasta, lagrade hårdostar
ProduktsidaTerre Avare Primitivo IGT
Rött vin
Artikelnummer
AVR PRT 136
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR PRT 136
Region
Puglia
Antal per förp.
6
Producent: Cantine Francesco Minini Region: Puglia Druva: Primitivo Lagring: Ekfat Doft: Mycket fruktig doft med inslag av mörka körsbär och plommon. Smak : Smakrikt vin med generös fruktighet. Årgång:2019 Restsötma: 8,3 g/l Syra: 6,2 g/l Alkoholhalt: 13,5% Serveringsförslag: Medelkraftiga kötträtter, vilt med lite sötma, pasta, pizza & salta ostar
ProduktsidaPasiuná Roero DOCG
Rött vin
Artikelnummer
AVR ROE ANN
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR ROE ANN
Region
Piemonte
Antal per förp.
6
Pasiuna´- betyder ”gjort med passion” på Piemonte-dialekt. Druva: Nebbiolo Produktion: sker i Piemonte, i hjärtat av Roero Vinifikation: jäsning i trätunnor med druvskalskontakt under reglerad temperatur Mognad: i barrique samt stora ekfat Alkoholhalt: 14% Passar till: risotto, fondue, grillat kött, smakrik pasta och lagrade ostar. Serveras: vid 16-17 grader
ProduktsidaS. Lancerio Nobile di Montepulciano DOCG
Rött vin
Artikelnummer
AVR MEL NOB
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR MEL NOB
Region
Toscana
Antal per förp.
6
Producent: Fattorie Melini Region: Toscana, Montepulciano Druva: Sangiovese (Prugnolo Gentile), och en liten mängd kompletterande druvor Lagring: Minst två år på ekfat därefter några månader på flaska Doft: torkade plommon, choklad, kanel med inslag av viol och iris. Smak: torr, rund, smakfull och tanninrik, krikonsylt, rostade mandlar och lång eftersmak. Årgång: 2017 Restsötma: 0,4 g/l Syra: 4,9 g/l Alkoholhalt: 14% Serververingsförslag: Grillat rött kött, rätter med tryffel och lagrade ostar
Produktsida