
Folonari Garda DOC
Artikelnummer
AVV FOL GAR
Region
Veneto
Antal per förp.
6

Producent: Folonari Region: Veneto, Garda DOC Druva: Garganega, Pinot Grigio Tillverkning: Jäsning vid 16-18 C i ståltank. Lagras därefter på ståltank Doft: Vilda blommor och en lätt ton av honung och banan. Smak: Torr, rund och mjuk med tydlig smak av grön frukt. Årgång: 2019 Restsötma: 3,8 g/l Syra: 5,10 g/l Alkohohalt: 12% Serververingsförslag: Perfekt till förrätter, fisk och ljust kött.
Relaterade produkter
Poggio di Caro Roero Arneis DOCG
Dryck, Vitt vin
Artikelnummer
AVV ROE ARN
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
8004160 000469Artikelnummer
AVV ROE ARN
Region
Piemonte
Antal per förp.
6
Producent: Enrico Serafino Region: Piemonte, Roero Druva: Arneis Tillverkning och lagring: Fermentering i temperaturkontrollerade tankar av rostfritt stål. Lagras på ståltank och ca 3 månader på flaska Doft: Komplex, intensiv och blommig med citrustoner. Smak: Torr, tropiskt fruktig med aromatisk karaktär och pigg syra Årgång: 2020 Restsötma: g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 12,5% Passar till: smakrik örtkryddad mat, fiskgryta, krämig risotto, vitello tonnato samt kalv och kycklingrätter.
ProduktsidaDellago Weissburgunder DOC
Vitt vin
Artikelnummer
AVV DEL 017
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVV DEL 017
Region
Trentino-Alto Adige
Antal per förp.
6
Producent: Kellerei Bozen Region: Alto Adige Druva: Pinot bianco Tillverkning & lagring: Efter försiktig pressninig får en del av vinet vila på sin jästfällning på rostfria ståltankar och den andra delen genomgår malolaktisk jäsning på franska barriques Doft: Gula äpplen, päron, vit persika och mineraltoner Smak: Elegant och fyllig med frisk, behaglig syra Årgång: 2018 Restsötma: 3,8 g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 13,5% Serveringsförslag: Fisk, fågel, risotto-& pastarätter, vegetariska rätter, sparris.
Produktsida- Systembolaget
Santi Soave Classico DOC
Vitt vin
Artikelnummer
AVV SAN SOA
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVV SAN SOA
Region
Veneto
Antal per förp.
6
Producent: Santi Region: Veneto, Soave Druva: Garganega 85%, Trebbiano di Soave 15% Tillverkning & lagring: mjukt pressad, lång kallmaceration med skal, efter sedimentering fermenteras musten med odlad jäst i ståltank. Lagras därefter svalt på jästfällning fram till kommande vår. Doft: fläder, tropisk frukt och honung Smak: Fyllig, smakrik och elegant eftersmak. Årgång: 2019 Restsötma: 1,5 g/l Syra: 5,3 g/l Alkoholhalt: 13 % Serververingsförslag: fågel, fisk och vitt kött, lättare förrätter.
Produktsida SystembolagetTerre di Giumara Zibibbo IGP
Vitt vin
Artikelnummer
AVV ZIB TER
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
80289200510003Artikelnummer
AVV ZIB TER
Region
21
Antal per förp.
6
Producent: Caruso Minini Region: Sicilien Druva: Zibibbo ( Moscato di Alessandria ) Lagring: 3 månader på ståltank, 2 månader på flaska. Doft: uttalad doft av torkad frukt, honung, nejlika och fläder. Smak: Torrt och fruktigt med smak av aprikos, mandel och söta kryddor Övrigt: Zibibbo betyder torkad druva, dvs som i de torkade druvor man använder för att göra passito-vin. Namnet kommer från arabiskans zabib eller egyptiskans zibib. Årgång: 2019 Restsötma: 4,6 g/l Syra: 6 g/l Alkoholhalt: 12,5% Serveringsförslag: grillad bläckfisk, tonfisk-carpaccio, spaghetti alle vongole, marinerade råa skaldjur.
Produktsida