ITASALMIL.jpg

Charkuterier

Salame Milano 2,5kg

Artikelnummer

ITA SAL MIL

Region

Lombardia

Antal per förp.

10

2385038400007

Lufttorkad finmalen salami, den klassiska italienska salamin. Typisk för området runt Milano. Kryddad med krossad svartpeppar. Kanske den salamin som säljs mest i Italien. Bör skäras mycket tunt.

Relaterade produkter

  • VERCOPHEL.jpg

    Coppa Stagionata -Fläskkarré, 1,5kg Veroni

    Charkuterier

    Artikelnummer

    VER COP HEL

    Antal per förp.

    7.5

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    VER COP HEL

    Region

    Emilia-Romagna

    Antal per förp.

    7.5

    2385038800005

    Coppa är en typisk charkprodukt för finsmakaren och kommer från Emilia. Den framställs av köttet från nacken på grisen (karrén) eller av fransyskan. Köttet arbetas och masseras med salt, stoppas i fjälster och binds upp. Coppan torkas och lagras i utrymmen med kontrollerad temperatur och fuktighet i minst 120 dagar. Skär Coppa i tunna skivor och ät till bröd som förrätt (antipasto).

    Produktsida
  • VERPAR700.jpg

    Prosciutto Parma, 7kg Veroni

    Charkuterier

    Artikelnummer

    VER PAR 700

    Antal per förp.

    14

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    VER PAR 700

    Region

    Emilia-Romagna

    Antal per förp.

    14

    2385037100007

    Parmaskinka anses kung bland italienska charkuterier. Denna lufttorkade skinka är den minst manipulerade produkt man kan servera. Den är resultatet av den enkla kombinationen färska grislår, salt, tid. Köttet är rosafärgat och kransas av en fettbård. Väldoftande, delikat smak, något salt, smaklig och aromatisk. En äkta parmaskinka bär stämpel med hertigkrona och har lagrats i minst 13 mån. Säljs endast hel ca 7 kg (kilopris).

    Produktsida
  • VERSPEHAL.jpg

    Lufttorkad rökt skinka -Speck, 2,5kg Matric

    Charkuterier

    Artikelnummer

    VER SPE HAL

    Antal per förp.

    7.5

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    VER SPE HAL

    Region

    Lombardia

    Antal per förp.

    7.5

    2385031800002

    Lufttorkat, svagt rökt skinklår. Formen är tillplattad och avlång. Smaken är lätt salt, kryddstark och rökt. Speck ”Tirolo” tillverkades ursprungligen i norra Italien (Alto Adige eller Sydtyrolen) efter en antik konserveringsform: saltning och långsam kallrökning. Speck Tirolo ska skäras i tunna skivor och passar både till antipasto och till matlagning, där den kan ge smak åt pastarätter och en trevlig brytning i t ex sallader. Säljs styckvis ca 2,5kg – kilopris.

    Produktsida
  • VERMOR250.jpg

    Mortadella delle feste IGP 2,5kg Veroni

    Charkuterier

    Artikelnummer

    VER MOR 250

    Antal per förp.

    5

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    VER MOR 250

    Region

    Emilia-Romagna

    Antal per förp.

    5

    2385101300005

    Mortadella är en av de mest traditionella charkuterierna i Italien. Den kommer ursprungligen från regionen Emilia men är numera känd över hela världen. För tillverkningen används griskött som finmalts och speck från bogen, som blir de väl synliga späckbitarna som syns på den uppskurna mortadellan. Fetthalten i denna mortadella är endast 25%. Skär mortadellan i tunna skivor och ät den till ett gott bröd, skär den i tärningar som cocktail-tilltugg eller använd den i pastarätter, i pajer eller i sallader.

    Produktsida