Indomito Aglianico del Beneventano IGT
Artikelnummer
AVR AGL 136
Region
Campania
Antal per förp.
6
Producent: Cantine Francesco Minini Region: Campania Druva: Aglianico Lagring: Doft: Mörka bär och kryddiga toner. Smak: Välbalanserad mellan frukt och tanniner med behagliga balsamtoner. Årgång: 2019 Restsötma: 8,3 g/l Syra: 5,8 g/l: Alkoholhalt: 13% Serveringsförslag: Passar till smakrika rätter och lagrade ostar.
Relaterade produkter
Terre Avare Primitivo IGT
Rött vin
Artikelnummer
AVR PRT 136
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR PRT 136
Region
Puglia
Antal per förp.
6
Producent: Cantine Francesco Minini Region: Puglia Druva: Primitivo Lagring: Ekfat Doft: Mycket fruktig doft med inslag av mörka körsbär och plommon. Smak : Smakrikt vin med generös fruktighet. Årgång:2019 Restsötma: 8,3 g/l Syra: 6,2 g/l Alkoholhalt: 13,5% Serveringsförslag: Medelkraftiga kötträtter, vilt med lite sötma, pasta, pizza & salta ostar
ProduktsidaGranaio Chianti Classico DOCG
Dryck, Rött vin
Artikelnummer
AVR MEL G18
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR MEL G18
Region
Toscana
Antal per förp.
6
Producent: Fattorie Melini Region: Toscana, Chianti Classico Druva: Sangiovese och en liten mängd Merlot Tillverkning & lagring: Druvorna odlas i Chianti Classico på 300-400 meters höjd, manuell skörd, långsam temperaturkontrollerad jäsning och överpumpning. Naturlig malolaktisk jäsning, lagras på franska ekfat i ca 18 månader därefter en tid på flaska. Doft: Generös frukt av mogna druvor och vilda bär inlindade i toner av vanilj, gladiolus och viol. Smak: Fyllig, rund och behaglig med ren frukt och en ton av mandel. Välbalanserad fin syra. Årgång: 2018 Restsötma: 0,5 g/l Syra: 5,6 g/l Alkoholhalt: 14,5 % Serveringsförslag: Pizza, pasta, till steken eller det grillade köttet. Chianti Classico har en given plats på det italienska middagsbordet
ProduktsidaSolane Valpolicela Ripasso Classico Superiore
Rött vin
Artikelnummer
AVR SAN RIP
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR SAN RIP
Region
Veneto
Antal per förp.
6
Producent: Santi Region: Veneto, Valpolicella Classico Superiore Druva: Corvina 80%, Rondinella 20 % Tillverkning & lagring: Efter skörd i september sorteras och pressas druvorna försiktigt för att sedan vila under kontrollerad temperatur. Efter avslutad jäsning lagras vinet fram till januari för att genomgå ”ripasso”-processen på resterna av Santis Amarone, vilket ger vinet kraft och personlighet. Efter blandning lagras vinet på barrique och sedan på stora ekfat i 18 månader Doft: Mörka bär,svarta plommon, tobak och vanilj. Smak: Fyllig och balanserad,tydliga toner av choklad, brödig ton, kryddig och fin syra. Årgång: 2017 Restsötma: 2,5 g/l Syra: 5 g/l Alkoholhalt: 14 % Serververingsförslag: Rött kött, vilt, tryffelrisotto, krämig pasta, lagrade hårdostar
ProduktsidaSanavento Barbaresco DOCG
Rött vin
Artikelnummer
AVR BAR 016
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR BAR 016
Region
Piemonte
Antal per förp.
6
Producent: Cantina Maestra Enrico Serafino Region: Piemonte, Barbaresco Druva: Nebbiolo Tillverkning & lagrig: Väl utvalda druvor pressas varsamt. Musten får sedan jäsa i ca 20 dagar i temperaturkontrollerade ståltankar. Därefter lagras vinet på medelstora ekfat i ca 2 år. Doft: Stor och intensiv doft av lakrits, tobak, kryddor och bleka rosor. Smak: Fin, sammetslen, fyllig och mycket välbalanserad med lena tanniner och en elegant eftersmak. Årgång: 2016 Restsötma: g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 14,5% Serveringsförslag: Smakrika rätter av lamm och nöttkött serverade med kraftig svampsås, reduktioner på rödvin och balsamvinäger, en risotto med salsiccia och radicchio, eller varför inte ett barbaresco-bräserat ankbröst med salvia och schalottenlök.
Produktsida