AVRRON018.jpg

Rött vin

Ronchedone Rosso del Garda

Artikelnummer

AVR RON 018

Region

Lombardia

Antal per förp.

6

8058456383576

Producent: Ca dei Frati Region: Lombardia, Desenzano del Garda Druva: Marzemino, Sangiovese & Cabernet Tillverkning & lagring: Druvorna odlas i kalkrik jordmån i mikroklimatområdet på kullarna runt Desenzano längs södra delen av Gardasjön. Ronchedone lagras 14 månader på barrique följt av 10 mpnader på flaska. Doft: Röd frukt, blåbär, marasca-körsbär, balsam och lite syltiga toner Smak: Fyllig, välbalanserad och utvecklad smak med bra koncentration och längd Årgång: 2018 Restsötma: 6,7 g/l Syra: 6 g/l Alkoholhalt: 14,5 % Serveringsförslag: Långkok på rött kött, vilt, tyngre pastarätter samt lagrade ostar

Relaterade produkter

  • AVRPRT136.jpg

    Terre Avare Primitivo IGT

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR PRT 136

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR PRT 136

    Region

    Puglia

    Antal per förp.

    6

    8003969003985

    Producent: Cantine Francesco Minini Region: Puglia Druva: Primitivo Lagring: Ekfat Doft: Mycket fruktig doft med inslag av mörka körsbär och plommon. Smak : Smakrikt vin med generös fruktighet. Årgång:2019 Restsötma: 8,3 g/l Syra: 6,2 g/l Alkoholhalt: 13,5% Serveringsförslag: Medelkraftiga kötträtter, vilt med lite sötma, pasta, pizza & salta ostar

    Produktsida
  • AVRSANAMA.jpg

    Proemio Amarone Valpolicella Class. DOCG

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR SAN AMA

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR SAN AMA

    Region

    Veneto

    Antal per förp.

    6

    8000160672477

    Producent: Santi Region: Veneto, Valpolicella Classico Druva: Corvina 50%, Corvinone 30%, Rondinella 20%. Tillverkning & lagring: Endast utvalda druvor handplockas i slutet av september från gamla stockar, som sedan torkas i 4 månader. Efter pressning i slutet av januari, primär jäsning vid max 20 grader under 30 dagar med endast naturlig jäst. Vinet lagras på barrique och stora franska ekfat i en total period på 4 år sedan på flaska i ca 1 år. Doft: Intensiv & fyllig av mogna plommon, svarta vinbär & tranbärssylt med toner av apelsinzest & kex Smak: Rund med sammetslena tanniner och tilltalande syra. Lång behaglig eftersmak. Årgång: 2013 Restsötma: 2 g/l Syra: 6 g/l Alkoholhalt: 16 % Serververingsförslag: Vilt, rött kött, lamm, vildsvin, struts, smakrika ostar

    Produktsida
  • AVRFOLAMA.jpg

    Folonari Amarone della Valpolicella DOCG

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR FOL AMA

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR FOL AMA

    Region

    Veneto

    Antal per förp.

    6

    8000160632686

    Producent: Folonari Region: Veneto, Valpolicella Druva: Corvina, Corvinone & Rondinella Tillverkning & lagring: Handplockade noggrant utvalda druvor skördas i september, torkas sedan under 3 månader. I början av vintern är druvorna sockerrika och koncentrerade så vinifieringsprocessen kan börja med en långsam jäsning vid kontrollerad temperatur. En del av vinet lagras på franska barrique och den andra delen på slovenska ekfat. Doft: Generös och komplex av russin, sylt och viol med inslag av kryddor, balsam och skog Smak: Varm och kraftfull med en distinkt och ihållande eftersmak av torkad frukt och mandel. Årgång: 2017 Restsötma: 2,5 g/l Syra: 5,5 g/l Alkoholhalt: 15,5 % Serververingsförslag: Mustiga grytor, rött kött, vilt och lagrade ostar.

    Produktsida
  • AVRMELNOB.jpg

    S. Lancerio Nobile di Montepulciano DOCG

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR MEL NOB

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR MEL NOB

    Region

    Toscana

    Antal per förp.

    6

    8000120621026

    Producent: Fattorie Melini Region: Toscana, Montepulciano Druva: Sangiovese (Prugnolo Gentile), och en liten mängd kompletterande druvor Lagring: Minst två år på ekfat därefter några månader på flaska Doft: torkade plommon, choklad, kanel med inslag av viol och iris. Smak: torr, rund, smakfull och tanninrik, krikonsylt, rostade mandlar och lång eftersmak. Årgång: 2017 Restsötma: 0,4 g/l Syra: 4,9 g/l Alkoholhalt: 14% Serververingsförslag: Grillat rött kött, rätter med tryffel och lagrade ostar

    Produktsida