AVRBRL014.jpg

Rött vin

Monclivio Barolo DOCG

Artikelnummer

AVR BRL 014

Region

Piemonte

Antal per förp.

6

8004160000087

Producent: Enrico Serafino Region: Piemonte, Barolo Druva: Nebbiolo Tillverkning & lagring: Musten kyls för att bevara druvans egenskaper före fermentering som sker i rostfria kärl och koniska ek-kar vid kontrollerade temperaturer Maceration pågår i minst 28 dagar. Lagras i 22 månader på medelstora ekfat Doft: Intensiv och behaglig av vinbär, lakrits, tobak, kryddor, kaffe och läder. Smak: Mångfacetterad, fyllig och harmonisk med inslag av björnbär, tydliga tanniner och ett balanserat, långt avslut. Årgång: 2015 Restsötma: g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 14,5% Serveringsförslag: Kraftiga kötträtter på nöt och vilt, pasta med tryffel och svamp, vällagrade ostar

Relaterade produkter

  • AVRMELBRU.jpg

    Brunello di Montalcino DOCG

    Dryck, Rött vin

    Artikelnummer

    AVR MEL BRU

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR MEL BRU

    Region

    Toscana

    Antal per förp.

    6

    8000160621048

    Producent: Fattorie Melini Region: Toscana, Montalcino Druva: Sangiovese Grosso Tillverkning & lagring: Jäsning med skalkontakt i cirka 2 veckor vid kontrollerad temperatur i rostfria ståltankar. Lagrad i 24 månader på franska ekfat följt av efterlagring på flaska. Doft: Mogna körsbär, plommon, lakrits, tobak och en hint av läder Smak: Fyllig, välbalanserad mörk frukt, mjuka, lite söta tanniner och en lång eftersmak. Årgång: 2015 Restsötma: g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 14,5 % Serveringsförslag: Kötträtter av nöt, lamm och vilt, tyngre risotto och pastarätter.

    Produktsida
  • AVRRON018.jpg

    Ronchedone Rosso del Garda

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR RON 018

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR RON 018

    Region

    Lombardia

    Antal per förp.

    6

    8058456383576

    Producent: Ca dei Frati Region: Lombardia, Desenzano del Garda Druva: Marzemino, Sangiovese & Cabernet Tillverkning & lagring: Druvorna odlas i kalkrik jordmån i mikroklimatområdet på kullarna runt Desenzano längs södra delen av Gardasjön. Ronchedone lagras 14 månader på barrique följt av 10 mpnader på flaska. Doft: Röd frukt, blåbär, marasca-körsbär, balsam och lite syltiga toner Smak: Fyllig, välbalanserad och utvecklad smak med bra koncentration och längd Årgång: 2018 Restsötma: 6,7 g/l Syra: 6 g/l Alkoholhalt: 14,5 % Serveringsförslag: Långkok på rött kött, vilt, tyngre pastarätter samt lagrade ostar

    Produktsida
  • AVRBAR016.jpg

    Sanavento Barbaresco DOCG

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR BAR 016

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR BAR 016

    Region

    Piemonte

    Antal per förp.

    6

    8004160130302

    Producent: Cantina Maestra Enrico Serafino Region: Piemonte, Barbaresco Druva: Nebbiolo Tillverkning & lagrig: Väl utvalda druvor pressas varsamt. Musten får sedan jäsa i ca 20 dagar i temperaturkontrollerade ståltankar. Därefter lagras vinet på medelstora ekfat i ca 2 år. Doft: Stor och intensiv doft av lakrits, tobak, kryddor och bleka rosor. Smak: Fin, sammetslen, fyllig och mycket välbalanserad med lena tanniner och en elegant eftersmak. Årgång: 2016 Restsötma: g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 14,5% Serveringsförslag: Smakrika rätter av lamm och nöttkött serverade med kraftig svampsås, reduktioner på rödvin och balsamvinäger, en risotto med salsiccia och radicchio, eller varför inte ett barbaresco-bräserat ankbröst med salvia och schalottenlök.

    Produktsida
  • AVRMELG18.jpg

    Granaio Chianti Classico DOCG

    Dryck, Rött vin

    Artikelnummer

    AVR MEL G18

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR MEL G18

    Region

    Toscana

    Antal per förp.

    6

    8000160623288

    Producent: Fattorie Melini Region: Toscana, Chianti Classico Druva: Sangiovese och en liten mängd Merlot Tillverkning & lagring: Druvorna odlas i Chianti Classico på 300-400 meters höjd, manuell skörd, långsam temperaturkontrollerad jäsning och överpumpning. Naturlig malolaktisk jäsning, lagras på franska ekfat i ca 18 månader därefter en tid på flaska. Doft: Generös frukt av mogna druvor och vilda bär inlindade i toner av vanilj, gladiolus och viol. Smak: Fyllig, rund och behaglig med ren frukt och en ton av mandel. Välbalanserad fin syra. Årgång: 2018 Restsötma: 0,5 g/l Syra: 5,6 g/l Alkoholhalt: 14,5 % Serveringsförslag: Pizza, pasta, till steken eller det grillade köttet. Chianti Classico har en given plats på det italienska middagsbordet

    Produktsida