Terre Avare Primitivo IGT
Artikelnummer
AVR PRT 136
Region
Puglia
Antal per förp.
6
Producent: Cantine Francesco Minini Region: Puglia Druva: Primitivo Lagring: Ekfat Doft: Mycket fruktig doft med inslag av mörka körsbär och plommon. Smak : Smakrikt vin med generös fruktighet. Årgång:2019 Restsötma: 8,3 g/l Syra: 6,2 g/l Alkoholhalt: 13,5% Serveringsförslag: Medelkraftiga kötträtter, vilt med lite sötma, pasta, pizza & salta ostar
Relaterade produkter
S. Lancerio Nobile di Montepulciano DOCG
Rött vin
Artikelnummer
AVR MEL NOB
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR MEL NOB
Region
Toscana
Antal per förp.
6
Producent: Fattorie Melini Region: Toscana, Montepulciano Druva: Sangiovese (Prugnolo Gentile), och en liten mängd kompletterande druvor Lagring: Minst två år på ekfat därefter några månader på flaska Doft: torkade plommon, choklad, kanel med inslag av viol och iris. Smak: torr, rund, smakfull och tanninrik, krikonsylt, rostade mandlar och lång eftersmak. Årgång: 2017 Restsötma: 0,4 g/l Syra: 4,9 g/l Alkoholhalt: 14% Serververingsförslag: Grillat rött kött, rätter med tryffel och lagrade ostar
ProduktsidaSanavento Barbaresco DOCG
Rött vin
Artikelnummer
AVR BAR 016
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR BAR 016
Region
Piemonte
Antal per förp.
6
Producent: Cantina Maestra Enrico Serafino Region: Piemonte, Barbaresco Druva: Nebbiolo Tillverkning & lagrig: Väl utvalda druvor pressas varsamt. Musten får sedan jäsa i ca 20 dagar i temperaturkontrollerade ståltankar. Därefter lagras vinet på medelstora ekfat i ca 2 år. Doft: Stor och intensiv doft av lakrits, tobak, kryddor och bleka rosor. Smak: Fin, sammetslen, fyllig och mycket välbalanserad med lena tanniner och en elegant eftersmak. Årgång: 2016 Restsötma: g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 14,5% Serveringsförslag: Smakrika rätter av lamm och nöttkött serverade med kraftig svampsås, reduktioner på rödvin och balsamvinäger, en risotto med salsiccia och radicchio, eller varför inte ett barbaresco-bräserat ankbröst med salvia och schalottenlök.
ProduktsidaBrunello di Montalcino DOCG
Dryck, Rött vin
Artikelnummer
AVR MEL BRU
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR MEL BRU
Region
Toscana
Antal per förp.
6
Producent: Fattorie Melini Region: Toscana, Montalcino Druva: Sangiovese Grosso Tillverkning & lagring: Jäsning med skalkontakt i cirka 2 veckor vid kontrollerad temperatur i rostfria ståltankar. Lagrad i 24 månader på franska ekfat följt av efterlagring på flaska. Doft: Mogna körsbär, plommon, lakrits, tobak och en hint av läder Smak: Fyllig, välbalanserad mörk frukt, mjuka, lite söta tanniner och en lång eftersmak. Årgång: 2015 Restsötma: g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 14,5 % Serveringsförslag: Kötträtter av nöt, lamm och vilt, tyngre risotto och pastarätter.
ProduktsidaGranaio Chianti Classico DOCG
Dryck, Rött vin
Artikelnummer
AVR MEL G18
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR MEL G18
Region
Toscana
Antal per förp.
6
Producent: Fattorie Melini Region: Toscana, Chianti Classico Druva: Sangiovese och en liten mängd Merlot Tillverkning & lagring: Druvorna odlas i Chianti Classico på 300-400 meters höjd, manuell skörd, långsam temperaturkontrollerad jäsning och överpumpning. Naturlig malolaktisk jäsning, lagras på franska ekfat i ca 18 månader därefter en tid på flaska. Doft: Generös frukt av mogna druvor och vilda bär inlindade i toner av vanilj, gladiolus och viol. Smak: Fyllig, rund och behaglig med ren frukt och en ton av mandel. Välbalanserad fin syra. Årgång: 2018 Restsötma: 0,5 g/l Syra: 5,6 g/l Alkoholhalt: 14,5 % Serveringsförslag: Pizza, pasta, till steken eller det grillade köttet. Chianti Classico har en given plats på det italienska middagsbordet
Produktsida