AVRROEANN.jpg

Rött vin

Pasiuná Roero DOCG

Artikelnummer

AVR ROE ANN

Region

Piemonte

Antal per förp.

6

8004160021174

Pasiuna´- betyder ”gjort med passion” på Piemonte-dialekt. Druva: Nebbiolo Produktion: sker i Piemonte, i hjärtat av Roero Vinifikation: jäsning i trätunnor med druvskalskontakt under reglerad temperatur Mognad: i barrique samt stora ekfat Alkoholhalt: 14% Passar till: risotto, fondue, grillat kött, smakrik pasta och lagrade ostar. Serveras: vid 16-17 grader

Relaterade produkter

  • AVRCOB136.jpg

    Corte dei Mori Sicilia DOC

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR COB 136

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR COB 136

    Region

    Sicilia

    Antal per förp.

    6

    8003969002308

    Producent: Cantine Minini Region: Sicilia Druva: Nero d`Avola Lagring: Ekfat Doft: Mörk frukt med tydliga plommon och mild ton av mandel Smak: Fyllig, rikt på mogen frukt, peppriga toner och hög men balanserad tanninstruktur. Årgång: 2019 Restsötma: 8,0 g/liter Syra: 6,10 g/literAlkoholhalt: 13,5 % Serveringsförslag: Kraftigare rätter såsom grillat nötkött, lamm och mustiga grytor

    Produktsida
  • AVRMELBRU.jpg

    Brunello di Montalcino DOCG

    Dryck, Rött vin

    Artikelnummer

    AVR MEL BRU

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR MEL BRU

    Region

    Toscana

    Antal per förp.

    6

    8000160621048

    Producent: Fattorie Melini Region: Toscana, Montalcino Druva: Sangiovese Grosso Tillverkning & lagring: Jäsning med skalkontakt i cirka 2 veckor vid kontrollerad temperatur i rostfria ståltankar. Lagrad i 24 månader på franska ekfat följt av efterlagring på flaska. Doft: Mogna körsbär, plommon, lakrits, tobak och en hint av läder Smak: Fyllig, välbalanserad mörk frukt, mjuka, lite söta tanniner och en lång eftersmak. Årgång: 2015 Restsötma: g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 14,5 % Serveringsförslag: Kötträtter av nöt, lamm och vilt, tyngre risotto och pastarätter.

    Produktsida
  • AVRFOLRIP.jpg

    Folonari Valpolicella Ripasso DOC

    Dryck

    Artikelnummer

    AVR FOL RIP

    Antal per förp.

    12

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR FOL RIP

    Region

    Veneto

    Antal per förp.

    12

    8000160631955

    Producent: Folonari Region: Veneto, Valpolicella Druva: Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara Tillverkning & Lagring: detta vin är en blandning av Valpolicellavin och rester från Amarone. Runt juletid får druvresterna från amaroneproduktionen en andra press. Detta blandas sedan med Valpolicellavinet och får då en andra och avslutande jäsning, vilket ger ripasson dess generösa komplexa smak. Lagras ett år på slovenska ekfat. Doft: torkad söt frukt och blommiga toner Smak: len, rund med ekton och kryddigt avslut Årgång: 2018 Restsötma: 2,0 Syra: 5,0 Alkohol: 13% Serververingsförslag: Rött kött, vilt, gräddig pasta, lagrade ostar

    Produktsida
  • AVRFOLAMA.jpg

    Folonari Amarone della Valpolicella DOCG

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR FOL AMA

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR FOL AMA

    Region

    Veneto

    Antal per förp.

    6

    8000160632686

    Producent: Folonari Region: Veneto, Valpolicella Druva: Corvina, Corvinone & Rondinella Tillverkning & lagring: Handplockade noggrant utvalda druvor skördas i september, torkas sedan under 3 månader. I början av vintern är druvorna sockerrika och koncentrerade så vinifieringsprocessen kan börja med en långsam jäsning vid kontrollerad temperatur. En del av vinet lagras på franska barrique och den andra delen på slovenska ekfat. Doft: Generös och komplex av russin, sylt och viol med inslag av kryddor, balsam och skog Smak: Varm och kraftfull med en distinkt och ihållande eftersmak av torkad frukt och mandel. Årgång: 2017 Restsötma: 2,5 g/l Syra: 5,5 g/l Alkoholhalt: 15,5 % Serververingsförslag: Mustiga grytor, rött kött, vilt och lagrade ostar.

    Produktsida