
Pasiuná Roero DOCG
Artikelnummer
AVR ROE ANN
Region
Piemonte
Antal per förp.
6

Pasiuna´- betyder ”gjort med passion” på Piemonte-dialekt. Druva: Nebbiolo Produktion: sker i Piemonte, i hjärtat av Roero Vinifikation: jäsning i trätunnor med druvskalskontakt under reglerad temperatur Mognad: i barrique samt stora ekfat Alkoholhalt: 14% Passar till: risotto, fondue, grillat kött, smakrik pasta och lagrade ostar. Serveras: vid 16-17 grader
Relaterade produkter
Corte dei Mori Sicilia DOC
Rött vin
Artikelnummer
AVR COB 136
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR COB 136
Region
Sicilia
Antal per förp.
6
Producent: Cantine Minini Region: Sicilia Druva: Nero d`Avola Lagring: Ekfat Doft: Mörk frukt med tydliga plommon och mild ton av mandel Smak: Fyllig, rikt på mogen frukt, peppriga toner och hög men balanserad tanninstruktur. Årgång: 2019 Restsötma: 8,0 g/liter Syra: 6,10 g/literAlkoholhalt: 13,5 % Serveringsförslag: Kraftigare rätter såsom grillat nötkött, lamm och mustiga grytor
ProduktsidaBrunello di Montalcino DOCG
Dryck, Rött vin
Artikelnummer
AVR MEL BRU
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR MEL BRU
Region
Toscana
Antal per förp.
6
Producent: Fattorie Melini Region: Toscana, Montalcino Druva: Sangiovese Grosso Tillverkning & lagring: Jäsning med skalkontakt i cirka 2 veckor vid kontrollerad temperatur i rostfria ståltankar. Lagrad i 24 månader på franska ekfat följt av efterlagring på flaska. Doft: Mogna körsbär, plommon, lakrits, tobak och en hint av läder Smak: Fyllig, välbalanserad mörk frukt, mjuka, lite söta tanniner och en lång eftersmak. Årgång: 2015 Restsötma: g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 14,5 % Serveringsförslag: Kötträtter av nöt, lamm och vilt, tyngre risotto och pastarätter.
ProduktsidaFolonari Valpolicella Ripasso DOC
Dryck
Artikelnummer
AVR FOL RIP
Antal per förp.
12
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR FOL RIP
Region
Veneto
Antal per förp.
12
Producent: Folonari Region: Veneto, Valpolicella Druva: Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara Tillverkning & Lagring: detta vin är en blandning av Valpolicellavin och rester från Amarone. Runt juletid får druvresterna från amaroneproduktionen en andra press. Detta blandas sedan med Valpolicellavinet och får då en andra och avslutande jäsning, vilket ger ripasson dess generösa komplexa smak. Lagras ett år på slovenska ekfat. Doft: torkad söt frukt och blommiga toner Smak: len, rund med ekton och kryddigt avslut Årgång: 2018 Restsötma: 2,0 Syra: 5,0 Alkohol: 13% Serververingsförslag: Rött kött, vilt, gräddig pasta, lagrade ostar
ProduktsidaFolonari Amarone della Valpolicella DOCG
Rött vin
Artikelnummer
AVR FOL AMA
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR FOL AMA
Region
Veneto
Antal per förp.
6
Producent: Folonari Region: Veneto, Valpolicella Druva: Corvina, Corvinone & Rondinella Tillverkning & lagring: Handplockade noggrant utvalda druvor skördas i september, torkas sedan under 3 månader. I början av vintern är druvorna sockerrika och koncentrerade så vinifieringsprocessen kan börja med en långsam jäsning vid kontrollerad temperatur. En del av vinet lagras på franska barrique och den andra delen på slovenska ekfat. Doft: Generös och komplex av russin, sylt och viol med inslag av kryddor, balsam och skog Smak: Varm och kraftfull med en distinkt och ihållande eftersmak av torkad frukt och mandel. Årgång: 2017 Restsötma: 2,5 g/l Syra: 5,5 g/l Alkoholhalt: 15,5 % Serververingsförslag: Mustiga grytor, rött kött, vilt och lagrade ostar.
Produktsida