AVRSANRIP.jpg

Rött vin

Solane Valpolicela Ripasso Classico Superiore

Artikelnummer

AVR SAN RIP

Region

Veneto

Antal per förp.

6

8000160672262

Producent: Santi Region: Veneto, Valpolicella Classico Superiore Druva: Corvina 80%, Rondinella 20 % Tillverkning & lagring: Efter skörd i september sorteras och pressas druvorna försiktigt för att sedan vila under kontrollerad temperatur. Efter avslutad jäsning lagras vinet fram till januari för att genomgå ”ripasso”-processen på resterna av Santis Amarone, vilket ger vinet kraft och personlighet. Efter blandning lagras vinet på barrique och sedan på stora ekfat i 18 månader Doft: Mörka bär,svarta plommon, tobak och vanilj. Smak: Fyllig och balanserad,tydliga toner av choklad, brödig ton, kryddig och fin syra. Årgång: 2017 Restsötma: 2,5 g/l Syra: 5 g/l Alkoholhalt: 14 % Serververingsförslag: Rött kött, vilt, tryffelrisotto, krämig pasta, lagrade hårdostar

Relaterade produkter

  • AVRPOG007.jpg

    Poggio delle Faine Rosso Toscano IGT

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR POG 007

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR POG 007

    Region

    Toscana

    Antal per förp.

    6

    8003969004241

    Producent: Cantine Francesco Minini Region: Toscana Druva:Sangiovese 80%, Cabernet Sauvignon 20% Lagring: 6 mån på barriques följt av 6 mån på stora ekfat Doft: Kraftig doft med toner av svarta vinbär, choklad, körsbär och peppar Smak: Fyllig smak med lätta tanniner, men välbalanserad och elegant. Årgång: 2014 Restsötma: 6,5 g/l Syra: 5,85 g/l Alkoholhalt: 13,5% Serveringsförslag: pasta, pizza, lagrade ostar och kötträtter.

    Produktsida
  • AVRPIN020.jpg

    Kellerei Bozen Pinot Nero DOC

    Dryck, Rött vin

    Artikelnummer

    AVR PIN 020

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR PIN 020

    Region

    Alto-Adige

    Antal per förp.

    6

    8029371065175

    Producent: Kellerei Bozen Region: Alto-Adige Druva: Pinot Nero Tillverkning & lagring: Fermenteras på ståltank och en del av vinet lagras på träfat en kortare period. Doft: Fruktiga aromer av röda körsbär, hallon och plommon, blommiga toner av viol och delikat kryddig ton av lakrits. Smak: Välsmakande, fruktig och mjuk, medelfyllig med lätta tanniner. Årgång: 2020 Restsötma: 2,3 g/l Syra: 5,3 g/l Alkoholhalt: 13 % Serveringsförslag: Fågel, timjansdoftande lamm, porchetta och lätt kyld till grillad tonfisk

    Produktsida
  • AVRMELCHI.jpg

    La Selvanella Chianti Classico Riserva DOCG

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR MEL CHI

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR MEL CHI

    Region

    Toscana

    Antal per förp.

    6

    8000160620904

    Producent: Fattorie Melini Region: Toscana, Chianti Classico Druva: Sangiovese Grosso Tillverkning & lagring: Druvorna kommer från vingården La Selvanella utanför byn Radda i hjärtat av Chianti Classico som odlar uteslutande Sangiovese Grosso. Traditionell vinifiering med minst 3 veckors maceration. Spontan malolaktisk jäsning på stora ekfat.Lagras i minst 2 år på ekfat och ytterligare några år på flaska. Doft: Komplex doft av mogna bär, gladiolus, viol och balsam. Smak: Fyllig, strukturerad och balanserad med fin körsbärsfrukt och mjuka tanniner, lång eftersmak och subtil ekton Årgång: 2016 Restsötma: 0,4 g/l Syra: 5,2 g/l Alkoholhalt: 14,5 % Serveringsförslag: Rött kött, vilt, grillad anka och mogna ostar.

    Produktsida
  • AVRFOLAMA.jpg

    Folonari Amarone della Valpolicella DOCG

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR FOL AMA

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR FOL AMA

    Region

    Veneto

    Antal per förp.

    6

    8000160632686

    Producent: Folonari Region: Veneto, Valpolicella Druva: Corvina, Corvinone & Rondinella Tillverkning & lagring: Handplockade noggrant utvalda druvor skördas i september, torkas sedan under 3 månader. I början av vintern är druvorna sockerrika och koncentrerade så vinifieringsprocessen kan börja med en långsam jäsning vid kontrollerad temperatur. En del av vinet lagras på franska barrique och den andra delen på slovenska ekfat. Doft: Generös och komplex av russin, sylt och viol med inslag av kryddor, balsam och skog Smak: Varm och kraftfull med en distinkt och ihållande eftersmak av torkad frukt och mandel. Årgång: 2017 Restsötma: 2,5 g/l Syra: 5,5 g/l Alkoholhalt: 15,5 % Serververingsförslag: Mustiga grytor, rött kött, vilt och lagrade ostar.

    Produktsida