AVRSANRIP.jpg

Rött vin

Solane Valpolicela Ripasso Classico Superiore

Artikelnummer

AVR SAN RIP

Region

Veneto

Antal per förp.

6

8000160672262

Producent: Santi Region: Veneto, Valpolicella Classico Superiore Druva: Corvina 80%, Rondinella 20 % Tillverkning & lagring: Efter skörd i september sorteras och pressas druvorna försiktigt för att sedan vila under kontrollerad temperatur. Efter avslutad jäsning lagras vinet fram till januari för att genomgå ”ripasso”-processen på resterna av Santis Amarone, vilket ger vinet kraft och personlighet. Efter blandning lagras vinet på barrique och sedan på stora ekfat i 18 månader Doft: Mörka bär,svarta plommon, tobak och vanilj. Smak: Fyllig och balanserad,tydliga toner av choklad, brödig ton, kryddig och fin syra. Årgång: 2017 Restsötma: 2,5 g/l Syra: 5 g/l Alkoholhalt: 14 % Serververingsförslag: Rött kött, vilt, tryffelrisotto, krämig pasta, lagrade hårdostar

Relaterade produkter

  • AVRAPC008.jpg

    BV Amarone Pietro dal Cero DOCG

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR APC 008

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR APC 008

    Region

    Veneto

    Antal per förp.

    6

    8058456380384

    Producent: Azienda Agricola Ca dei Frati Region: Veneto Från kullarna i trakten runt Verona har familjen bakom det flerfaldigt prisade vinhuset Ca dei Frati återsökt sig till familjens ursprung. Varsamt plockade druvor: Corvina, Corvinone, Rondinella och Croatina bidrar till ett mäktigt sammansatt, fruktigt och kraftfullt vin som domineras av körsbär, choklad, rosor. I detta granatröda vin återfinns även toner av laktrits, vildmynta och tobak. Lagrad 24 månader i barrique, 12 mån i ståltank och 24 på flaska Druvorna torkas i ca 4 månader före pressning och jäsning. Alkoholhalt: 17%, syra: 7,5

    Produktsida
  • AVRCUSCAB.jpg

    Cusora Cabernet Sauvignon DOC

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR CUS CAB

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR CUS CAB

    Region

    Sicilia

    Antal per förp.

    6

    8028920060203

    Producent: Caruso Minini Region: Sicilien Druva: Cabernet Sauvignon Lagring: Hälften av vinet lagras på franska barrique och resterande på amerikanska ekfat i 8 månader. Doft: Körsbär, kola, kaffe och vanilj Smak: Mörka frukter, kryddor, vanilj och ek. Fylligt med mjuka tanniner. Årgång: 2019 Restsötma: 7,2g/l Syra: 5,8g/l Alkoholhalt: 13,5% Serververingsförslag: En köttbit och rött vin låter kanske förutsägbart, men här är det verkligen huvudet på spiken! Inget överträffar en fin köttbit och ett glas Cabernet Sauvignon.

    Produktsida
  • AVRPOG007.jpg

    Poggio delle Faine Rosso Toscano IGT

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR POG 007

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR POG 007

    Region

    Toscana

    Antal per förp.

    6

    8003969004241

    Producent: Cantine Francesco Minini Region: Toscana Druva:Sangiovese 80%, Cabernet Sauvignon 20% Lagring: 6 mån på barriques följt av 6 mån på stora ekfat Doft: Kraftig doft med toner av svarta vinbär, choklad, körsbär och peppar Smak: Fyllig smak med lätta tanniner, men välbalanserad och elegant. Årgång: 2014 Restsötma: 6,5 g/l Syra: 5,85 g/l Alkoholhalt: 13,5% Serveringsförslag: pasta, pizza, lagrade ostar och kötträtter.

    Produktsida
  • AVRBRL014.jpg

    Monclivio Barolo DOCG

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR BRL 014

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR BRL 014

    Region

    Piemonte

    Antal per förp.

    6

    8004160000087

    Producent: Enrico Serafino Region: Piemonte, Barolo Druva: Nebbiolo Tillverkning & lagring: Musten kyls för att bevara druvans egenskaper före fermentering som sker i rostfria kärl och koniska ek-kar vid kontrollerade temperaturer Maceration pågår i minst 28 dagar. Lagras i 22 månader på medelstora ekfat Doft: Intensiv och behaglig av vinbär, lakrits, tobak, kryddor, kaffe och läder. Smak: Mångfacetterad, fyllig och harmonisk med inslag av björnbär, tydliga tanniner och ett balanserat, långt avslut. Årgång: 2015 Restsötma: g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 14,5% Serveringsförslag: Kraftiga kötträtter på nöt och vilt, pasta med tryffel och svamp, vällagrade ostar

    Produktsida