AVRMELNOB.jpg

Rött vin

S. Lancerio Nobile di Montepulciano DOCG

Artikelnummer

AVR MEL NOB

Region

Toscana

Antal per förp.

6

8000120621026

Producent: Fattorie Melini Region: Toscana, Montepulciano Druva: Sangiovese (Prugnolo Gentile), och en liten mängd kompletterande druvor Lagring: Minst två år på ekfat därefter några månader på flaska Doft: torkade plommon, choklad, kanel med inslag av viol och iris. Smak: torr, rund, smakfull och tanninrik, krikonsylt, rostade mandlar och lång eftersmak. Årgång: 2017 Restsötma: 0,4 g/l Syra: 4,9 g/l Alkoholhalt: 14% Serververingsförslag: Grillat rött kött, rätter med tryffel och lagrade ostar

Relaterade produkter

  • AVRBRL014.jpg

    Monclivio Barolo DOCG

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR BRL 014

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR BRL 014

    Region

    Piemonte

    Antal per förp.

    6

    8004160000087

    Producent: Enrico Serafino Region: Piemonte, Barolo Druva: Nebbiolo Tillverkning & lagring: Musten kyls för att bevara druvans egenskaper före fermentering som sker i rostfria kärl och koniska ek-kar vid kontrollerade temperaturer Maceration pågår i minst 28 dagar. Lagras i 22 månader på medelstora ekfat Doft: Intensiv och behaglig av vinbär, lakrits, tobak, kryddor, kaffe och läder. Smak: Mångfacetterad, fyllig och harmonisk med inslag av björnbär, tydliga tanniner och ett balanserat, långt avslut. Årgång: 2015 Restsötma: g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 14,5% Serveringsförslag: Kraftiga kötträtter på nöt och vilt, pasta med tryffel och svamp, vällagrade ostar

    Produktsida
  • AVRMELG18.jpg

    Granaio Chianti Classico DOCG

    Dryck, Rött vin

    Artikelnummer

    AVR MEL G18

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR MEL G18

    Region

    Toscana

    Antal per förp.

    6

    8000160623288

    Producent: Fattorie Melini Region: Toscana, Chianti Classico Druva: Sangiovese och en liten mängd Merlot Tillverkning & lagring: Druvorna odlas i Chianti Classico på 300-400 meters höjd, manuell skörd, långsam temperaturkontrollerad jäsning och överpumpning. Naturlig malolaktisk jäsning, lagras på franska ekfat i ca 18 månader därefter en tid på flaska. Doft: Generös frukt av mogna druvor och vilda bär inlindade i toner av vanilj, gladiolus och viol. Smak: Fyllig, rund och behaglig med ren frukt och en ton av mandel. Välbalanserad fin syra. Årgång: 2018 Restsötma: 0,5 g/l Syra: 5,6 g/l Alkoholhalt: 14,5 % Serveringsförslag: Pizza, pasta, till steken eller det grillade köttet. Chianti Classico har en given plats på det italienska middagsbordet

    Produktsida
  • AVRFOLRIP.jpg

    Folonari Valpolicella Ripasso DOC

    Dryck

    Artikelnummer

    AVR FOL RIP

    Antal per förp.

    12

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR FOL RIP

    Region

    Veneto

    Antal per förp.

    12

    8000160631955

    Producent: Folonari Region: Veneto, Valpolicella Druva: Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara Tillverkning & Lagring: detta vin är en blandning av Valpolicellavin och rester från Amarone. Runt juletid får druvresterna från amaroneproduktionen en andra press. Detta blandas sedan med Valpolicellavinet och får då en andra och avslutande jäsning, vilket ger ripasson dess generösa komplexa smak. Lagras ett år på slovenska ekfat. Doft: torkad söt frukt och blommiga toner Smak: len, rund med ekton och kryddigt avslut Årgång: 2018 Restsötma: 2,0 Syra: 5,0 Alkohol: 13% Serververingsförslag: Rött kött, vilt, gräddig pasta, lagrade ostar

    Produktsida
  • AVRNEB016.jpg

    Tovasacco Nebbiolo d’Alba DOC

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR NEB 016

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR NEB 016

    Region

    Piemonte

    Antal per förp.

    6

    8004160000513

    Producent: Enrico Serafino Region: Piemonte, Alba Druva: Nebbiolo Lagring: 12 till 15 månader på slavonska ekfat och franska barrique Doft: Elegant, röd frukt och rosenblad samt ton av kryddor och kaffe Smak: Medelfylligt, röd frukt, viol, behagliga tanniner och balanserad eftersmak Årgång: 2016 Restsötma: 0,8 g/l Syra: 5,43 g/l Alkoholhalt: 14 % Serveringsförslag: Rustika kötträtter, mustiga pastarätter eller risotto med tryffel

    Produktsida