Matric Salame Ventricina Stark, 2,5kg
Artikelnummer
VER SAL VEN
Region
Lombardia
Antal per förp.
12.5
Lufttorkad grovt malen salami kryddad med fänkål, pepparkorn och spansk peppar. En het salami som verkligen smakar mycket. Karakteristisk röd färg. Fetthalt 32,1%. Typisk för södra Italien. Bör skäras tunt.
Relaterade produkter
Guanciale, kindfläsk 1,5kg
Charkuterier
Artikelnummer
ITA PAN GUA
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
ITA PAN GUA
Region
Emilia-Romagna
Antal per förp.
6
Guanciale – kindfläsk – tillverkas av köttet från grisens kinder. Det är ett icke rökt ”bacon” som gnids in med saltblandning, mognar i denna ca 1 vecka, hängs sedan upp för torkning och slutmognas till sist i ca 60 dagar. En produkt typisk för centralitalien. Den används i tillagningen av t ex pasta all’amatriciana och spaghetti alla carbonara. Kan också skivas mycket tunt och ätas till smörgas, ciabatta eller varma crostini.
ProduktsidaSalame Sopressa Vitlök, 3kg Matric
Charkuterier
Artikelnummer
ITA SAL SOP
Antal per förp.
18
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
ITA SAL SOP
Region
Emilia-Romagna
Antal per förp.
18
Mellangrov salami som smaksatts med kryddor och örter. Den är framställd av magert lårkött och pancetta av gris. En aning vitlök ger mycket läcker smak.
ProduktsidaProsciutto cotto PiuGusto kokt, 9kg Veroni
Charkuterier
Artikelnummer
VER PRC PIU
Antal per förp.
18
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
VER PRC PIU
Region
Emilia-Romagna
Antal per förp.
18
Kokt skinka – en kokt, mjuk, söt och len produkt som kommer från grislåret. Mild doft och svagt rosa färg. En god balans mellan fett och magert kött gör den här skinkan kompakt, jämn och speciellt lämpad i matlagningen. Framställningen inleds med en massage som gör att kryddorna lättare tas upp (salt, peppar, lagerblad, enbär….). Därefter ångkokas skinkan.
ProduktsidaBresaola, lufttorkat oxkött 1,6kg Matric
Charkuterier
Artikelnummer
VER BRE HAL
Antal per förp.
4.8
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
VER BRE HAL
Region
Lombardia
Antal per förp.
4.8
Lufttorkat oxkött. Specialitet från Alpområdet Valtellina. Utvalda nötlår som kryddats med salt, peppar och andra kryddor, och stoppats och lagrats i lokaler med kontrollerad fuktighet och temperatur. Bresaola äts skuren i mycket tunna skivor och smaksätts med olja, citron och peppar. Utmärkt även i sallader. Prova den på en bädd av rucolasallad, häll över citron, extra jungfru olivolja, peppar och rostade pinjenötter. Hyvla väl lagrad parmesanost över den färdiga rätten.
Produktsida