
Indomito Aglianico del Beneventano IGT
Artikelnummer
AVR AGL 136
Region
Campania
Antal per förp.
6

Producent: Cantine Francesco Minini Region: Campania Druva: Aglianico Lagring: Doft: Mörka bär och kryddiga toner. Smak: Välbalanserad mellan frukt och tanniner med behagliga balsamtoner. Årgång: 2019 Restsötma: 8,3 g/l Syra: 5,8 g/l: Alkoholhalt: 13% Serveringsförslag: Passar till smakrika rätter och lagrade ostar.
Relaterade produkter

Monclivio Barolo DOCG
Rött vin
Artikelnummer
AVR BRL 014
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR BRL 014
Region
Piemonte
Antal per förp.
6
Producent: Enrico Serafino Region: Piemonte, Barolo Druva: Nebbiolo Tillverkning & lagring: Musten kyls för att bevara druvans egenskaper före fermentering som sker i rostfria kärl och koniska ek-kar vid kontrollerade temperaturer Maceration pågår i minst 28 dagar. Lagras i 22 månader på medelstora ekfat Doft: Intensiv och behaglig av vinbär, lakrits, tobak, kryddor, kaffe och läder. Smak: Mångfacetterad, fyllig och harmonisk med inslag av björnbär, tydliga tanniner och ett balanserat, långt avslut. Årgång: 2015 Restsötma: g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 14,5% Serveringsförslag: Kraftiga kötträtter på nöt och vilt, pasta med tryffel och svamp, vällagrade ostar
Produktsida
Pasiuná Roero DOCG
Rött vin
Artikelnummer
AVR ROE ANN
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR ROE ANN
Region
Piemonte
Antal per förp.
6
Pasiuna´- betyder ”gjort med passion” på Piemonte-dialekt. Druva: Nebbiolo Produktion: sker i Piemonte, i hjärtat av Roero Vinifikation: jäsning i trätunnor med druvskalskontakt under reglerad temperatur Mognad: i barrique samt stora ekfat Alkoholhalt: 14% Passar till: risotto, fondue, grillat kött, smakrik pasta och lagrade ostar. Serveras: vid 16-17 grader
Produktsida
Solane Valpolicela Ripasso Classico Superiore
Rött vin
Artikelnummer
AVR SAN RIP
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR SAN RIP
Region
Veneto
Antal per förp.
6
Producent: Santi Region: Veneto, Valpolicella Classico Superiore Druva: Corvina 80%, Rondinella 20 % Tillverkning & lagring: Efter skörd i september sorteras och pressas druvorna försiktigt för att sedan vila under kontrollerad temperatur. Efter avslutad jäsning lagras vinet fram till januari för att genomgå ”ripasso”-processen på resterna av Santis Amarone, vilket ger vinet kraft och personlighet. Efter blandning lagras vinet på barrique och sedan på stora ekfat i 18 månader Doft: Mörka bär,svarta plommon, tobak och vanilj. Smak: Fyllig och balanserad,tydliga toner av choklad, brödig ton, kryddig och fin syra. Årgång: 2017 Restsötma: 2,5 g/l Syra: 5 g/l Alkoholhalt: 14 % Serververingsförslag: Rött kött, vilt, tryffelrisotto, krämig pasta, lagrade hårdostar
Produktsida
Folonari Amarone della Valpolicella DOCG
Rött vin
Artikelnummer
AVR FOL AMA
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR FOL AMA
Region
Veneto
Antal per förp.
6
Producent: Folonari Region: Veneto, Valpolicella Druva: Corvina, Corvinone & Rondinella Tillverkning & lagring: Handplockade noggrant utvalda druvor skördas i september, torkas sedan under 3 månader. I början av vintern är druvorna sockerrika och koncentrerade så vinifieringsprocessen kan börja med en långsam jäsning vid kontrollerad temperatur. En del av vinet lagras på franska barrique och den andra delen på slovenska ekfat. Doft: Generös och komplex av russin, sylt och viol med inslag av kryddor, balsam och skog Smak: Varm och kraftfull med en distinkt och ihållande eftersmak av torkad frukt och mandel. Årgång: 2017 Restsötma: 2,5 g/l Syra: 5,5 g/l Alkoholhalt: 15,5 % Serververingsförslag: Mustiga grytor, rött kött, vilt och lagrade ostar.
Produktsida














