AVRAGL136.jpg

Rött vin

Indomito Aglianico del Beneventano IGT

Artikelnummer

AVR AGL 136

Region

Campania

Antal per förp.

6

8003969003503

Producent: Cantine Francesco Minini Region: Campania Druva: Aglianico Lagring: Doft: Mörka bär och kryddiga toner. Smak: Välbalanserad mellan frukt och tanniner med behagliga balsamtoner. Årgång: 2019 Restsötma: 8,3 g/l Syra: 5,8 g/l: Alkoholhalt: 13% Serveringsförslag: Passar till smakrika rätter och lagrade ostar.

Relaterade produkter

  • AVRBRL014.jpg

    Monclivio Barolo DOCG

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR BRL 014

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR BRL 014

    Region

    Piemonte

    Antal per förp.

    6

    8004160000087

    Producent: Enrico Serafino Region: Piemonte, Barolo Druva: Nebbiolo Tillverkning & lagring: Musten kyls för att bevara druvans egenskaper före fermentering som sker i rostfria kärl och koniska ek-kar vid kontrollerade temperaturer Maceration pågår i minst 28 dagar. Lagras i 22 månader på medelstora ekfat Doft: Intensiv och behaglig av vinbär, lakrits, tobak, kryddor, kaffe och läder. Smak: Mångfacetterad, fyllig och harmonisk med inslag av björnbär, tydliga tanniner och ett balanserat, långt avslut. Årgång: 2015 Restsötma: g/l Syra: g/l Alkoholhalt: 14,5% Serveringsförslag: Kraftiga kötträtter på nöt och vilt, pasta med tryffel och svamp, vällagrade ostar

    Produktsida
  • AVRROEANN.jpg

    Pasiuná Roero DOCG

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR ROE ANN

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR ROE ANN

    Region

    Piemonte

    Antal per förp.

    6

    8004160021174

    Pasiuna´- betyder ”gjort med passion” på Piemonte-dialekt. Druva: Nebbiolo Produktion: sker i Piemonte, i hjärtat av Roero Vinifikation: jäsning i trätunnor med druvskalskontakt under reglerad temperatur Mognad: i barrique samt stora ekfat Alkoholhalt: 14% Passar till: risotto, fondue, grillat kött, smakrik pasta och lagrade ostar. Serveras: vid 16-17 grader

    Produktsida
  • AVRSANRIP.jpg

    Solane Valpolicela Ripasso Classico Superiore

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR SAN RIP

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR SAN RIP

    Region

    Veneto

    Antal per förp.

    6

    8000160672262

    Producent: Santi Region: Veneto, Valpolicella Classico Superiore Druva: Corvina 80%, Rondinella 20 % Tillverkning & lagring: Efter skörd i september sorteras och pressas druvorna försiktigt för att sedan vila under kontrollerad temperatur. Efter avslutad jäsning lagras vinet fram till januari för att genomgå ”ripasso”-processen på resterna av Santis Amarone, vilket ger vinet kraft och personlighet. Efter blandning lagras vinet på barrique och sedan på stora ekfat i 18 månader Doft: Mörka bär,svarta plommon, tobak och vanilj. Smak: Fyllig och balanserad,tydliga toner av choklad, brödig ton, kryddig och fin syra. Årgång: 2017 Restsötma: 2,5 g/l Syra: 5 g/l Alkoholhalt: 14 % Serververingsförslag: Rött kött, vilt, tryffelrisotto, krämig pasta, lagrade hårdostar

    Produktsida
  • AVRFOLAMA.jpg

    Folonari Amarone della Valpolicella DOCG

    Rött vin

    Artikelnummer

    AVR FOL AMA

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    AVR FOL AMA

    Region

    Veneto

    Antal per förp.

    6

    8000160632686

    Producent: Folonari Region: Veneto, Valpolicella Druva: Corvina, Corvinone & Rondinella Tillverkning & lagring: Handplockade noggrant utvalda druvor skördas i september, torkas sedan under 3 månader. I början av vintern är druvorna sockerrika och koncentrerade så vinifieringsprocessen kan börja med en långsam jäsning vid kontrollerad temperatur. En del av vinet lagras på franska barrique och den andra delen på slovenska ekfat. Doft: Generös och komplex av russin, sylt och viol med inslag av kryddor, balsam och skog Smak: Varm och kraftfull med en distinkt och ihållande eftersmak av torkad frukt och mandel. Årgång: 2017 Restsötma: 2,5 g/l Syra: 5,5 g/l Alkoholhalt: 15,5 % Serververingsförslag: Mustiga grytor, rött kött, vilt och lagrade ostar.

    Produktsida