
Calabria
Calabria är en region känd för starka smaker och sin speciella röda ”Tropea”-lök, som används flitigt i matlagning. Även peperoncino används flitigt, bland annat i pastasåsen. Färsk fisk, så som svärdfisk och tonfisk, är också vanligt förekommande, allra oftast på grillen.
Produkter från Calabria
Salsiccia calabra picc, stark ca 350g
Charkuterier
Artikelnummer
ITA SAC CAL
Antal per förp.
5
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
ITA SAC CAL
Region
Calabria
Antal per förp.
5
En salame med styrka kryddad med rödpeppar innehåller100% fläskkött- Mycket lämplig på pizzan, passar fint också som antipasto.
ProduktsidaCaciocavallo Silano, DOP 1,5 kg
Färsk & lagrad ost
Artikelnummer
OST CAS 150
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
OST CAS 150
Region
Calabria
Antal per förp.
6
Osten Caciocavallo från Silano är en D.O.P- ost gjord på 100 % komjölk. Osten är lagrad i 30 dagar och har en viss ”trådighet” i sin struktur. Den har en fetthalt på cirka 38%, vilket gör den perfekt att använda som hamburger-ost, till sallader, i gratänger och kuba ned i risotto. Smaken är rund men med ett behagligt pikant avslut.
Produktsida