Lombardia
Lago di Como, Milano och fotboll på San Siro – ja, visst är det så men det är den typiska maten som jag ska förmedla – härifrån kommer: Bresaola della Valtellina, gorgonzola och taleggio – i mitt tycke två underbara ostar som verkligen är till stor nytta i köket, då man kan göra många goda rätter med de båda ostarna. Sedan får jag inte glömma att många underbara salame också har sitt säte här: Brianza och Varzi tex.
Produkter från Lombardia
Risottoris, Arborio 1kg Riso Gallo
Pasta, ris & mjöl
Artikelnummer
GRA RGA A10
Antal per förp.
12
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
GRA RGA A10
Region
Lombardia
Antal per förp.
12
Arborioris – Det enda riset som gäller när man ska göra en äkta krämig risotto. Låt hackad lök fräsa med lite smör eller olivolja i kastrullen, lägg därpå ner riset, låt det bli genomskinligt och tillsätt sedan övriga ingredienser t ex svamp, ärter, tärnat kött, hackade grönsaker (zucchini, auberginer el dyl). Späd först med 1 glas vitt vin som får dunsta och sedan med buljong, lite i taget under omrörning. Risotton är färdig efter ca 20 min. Smaka av med salt och peppar och servera gärna med färskriven parmesan.
ProduktsidaRisottoris, Carnaroli 1kg Riso Gallo
Pasta, ris & mjöl
Artikelnummer
GRA RGA C10
Antal per förp.
12
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
GRA RGA C10
Region
Lombardia
Antal per förp.
12
Carnaroli-riset ”föddes” 1945 genom en korsning av riset Vialone och Lencino. Carnaroli anses vara det förnämsta av alla rissorter och lämpar sig för en riktigt fin risotto. Riset behåller sin spänst även efter det att det är klart eftersom den innehåller mindre stärkelse än andra rissorter. Den passar också utmärkt till rissallad och som tillbehör.
ProduktsidaRosa dei Frati DOC
Rosé & bubbel
Artikelnummer
AVS FRA 017
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVS FRA 017
Region
Lombardia
Antal per förp.
6
Producent: Azienda Agricola Ca dei Frati Region: Lombardiet Druva: Groppello 60%, Marzemino 15%, Sangiovese 15%, Barbera 10% Lagring: Lagrat 6 månader på ståltank och 2 månader på flaska. Doft: Frisk doft med inslag av grönt äpple, vitmandel och körsbär Smak: Frisk, balanserad och nyanserad, med toner av röda frukter och bär. Årgång: 2019 Restsötma: g/l Syra: 6,5 g/l Alkoholhalt: 12,5% Serveringsförslag: charkuterier, grillade grönsaker och svamprätter, risotto, vitt kött och fisk.
ProduktsidaI Frati Lugana del Garda DOC
Vitt vin
Artikelnummer
AVV LUG 017
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVV LUG 017
Region
Lombardia
Antal per förp.
6
Producent: Azienda Agricola Ca dei Frati Region: Lombardiet, Lugana Druva: Turbiana Tillverkning & lagring: Jäsning i ståltank, lagring på ståltank i 6 månader följt av 2 månader på flaska Doft: Blommior, persika och mogen citron. Smak: Ton av clementin, ananas och mogen stenfrukt med en liten touch av bittermandel. Årgång: 2019 Restsötma: g/l Syra: 6,4 g/l Alkoholhalt: 13% Serveringsförslag: Grillad, kokt eller smörstekt fisk, förrätter, råa marinerade skaldjur.
ProduktsidaQuattrocento – hårdost ”400” 150g Granarolo
Lagrad ost
Artikelnummer
OST 400 015
Antal per förp.
14
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
OST 400 015
Region
Lombardia
Antal per förp.
14
Quattrocento italiensk hårdost. Lagrad i ca 8 månader för att uppnå en fruktig aromatisk smak med fin konsistens. Den är tillverkad av 100% italiensk mjölk och innehåller mikrobiellt ystenzym, vilket ger en laktovegetarisk ost. Mikrobiellt ystenzym (istället för animaliskt löpe), man använder sig utav enzym som utvinns från svampar (Endothia parasitica och Aspergillus niger). För att tillverka 40kg ost går det åt 400 liter mjölk.
ProduktsidaOstflarn av Quattrocento 500g
Lagrad ost
Artikelnummer
OST 400 F50
Antal per förp.
8
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
OST 400 F50
Region
Lombardia
Antal per förp.
8
Quattrocento italiensk hårdost. Lagrad för att uppnå en fruktig aromatisk smak med fin konsistens. Den är tillverkad av 100% italiensk mjölk och innehåller mikrobiellt ystenzym, vilket ger en laktovegetarisk ost. Mikrobiellt ystenzym (istället för animaliskt löpe), man använd er sig utav enzym som utvinns från svampar (Endothia parasitica och Aspergillus niger). Här förberedd och skuren i flagor, förpackat askar om 500g. Perfekt till sallader och pasta mm. Producent: Granarolo Varumärke: Granarolo
ProduktsidaBV Q+ Carrobbio Guanciale, griskind 1,5kg
Charkuterier
Artikelnummer
VER PQ CAR
Antal per förp.
4
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
VER PQ CAR
Region
Lombardia
Antal per förp.
4
Guanciale Carrobbio, kindfläsk, från Pedrazzolis Q+-serie. Ett underbart guanciale från grisens möraste del där djurets fett är som bäst. Då det är lagrat i minst 3 månader får det en speciell smak: mild men bestämd, delikat men med en raffinerat kryddig eftersmak, det är idealiskt som antipasto eller för att ge karaktär åt en rätt.
ProduktsidaQuattrocento- hårdost ”400” ca1 kg Granarolo
Färsk & lagrad ost
Artikelnummer
OST 400 100
Antal per förp.
12
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
OST 400 100
Region
Lombardia
Antal per förp.
12
Quattrocento italiensk hårdost. Lagrad i ca 11 månader för att uppnå en fruktig aromatisk smak med fin konsistens. Den är tillverkad av 100% italiensk mjölk och innehåller mikrobiellt ystenzym, vilket ger en laktovegetarisk ost. Mikrobiellt ystenzym (istället för animaliskt löpe) För att tillverka 40kg ost går det åt 400 liter mjölk.
ProduktsidaRonchedone Rosso del Garda
Rött vin
Artikelnummer
AVR RON 018
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
AVR RON 018
Region
Lombardia
Antal per förp.
6
Producent: Ca dei Frati Region: Lombardia, Desenzano del Garda Druva: Marzemino, Sangiovese & Cabernet Tillverkning & lagring: Druvorna odlas i kalkrik jordmån i mikroklimatområdet på kullarna runt Desenzano längs södra delen av Gardasjön. Ronchedone lagras 14 månader på barrique följt av 10 mpnader på flaska. Doft: Röd frukt, blåbär, marasca-körsbär, balsam och lite syltiga toner Smak: Fyllig, välbalanserad och utvecklad smak med bra koncentration och längd Årgång: 2018 Restsötma: 6,7 g/l Syra: 6 g/l Alkoholhalt: 14,5 % Serveringsförslag: Långkok på rött kött, vilt, tyngre pastarätter samt lagrade ostar
ProduktsidaProsciutto crudo, skivad 300g Matric
Charkuterier
Artikelnummer
VER ROM PR3
Antal per förp.
5
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
VER ROM PR3
Region
Lombardia
Antal per förp.
5
Skivad lufttorkad skinka i lite större förpackning om 300 g. Utvalda grislår som saltats och lagrats ca 1 år. Tunnskivad. Äts som förrätt (antipasto), används även som smakförhöjare i matlagningen. Ett litet tips om skinkan ska ligga på buffén: täck den med salladsblad tills gästerna kommer så bibehålller skinkan sin färg och naturliga fuktighet. Förvara den skivade prosciutton så kallt som möjligt i kylskåpet, gärna 0-gradigt, så går det lättare att sära på skivorna.
ProduktsidaPancetta affumicata (bacon) 1,5kg
Charkuterier
Artikelnummer
ITA PAN AFF
Antal per förp.
15
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
ITA PAN AFF
Region
Lombardia
Antal per förp.
15
Pancetta affumicata är det italienska svaret på bacon Den lättrökta doften ger den speciella smaken som gör den utmärkt i flertal pastarätter som t.ex. Carbonaran och i grytor samt med äggrätter.
ProduktsidaQ+ Prosciutto Parma, il Poggio 24mån, 8,5kg
Charkuterier
Artikelnummer
VER PQ POG
Antal per förp.
8.5
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
VER PQ POG
Region
Lombardia
Antal per förp.
8.5
Denna utvalda Parmaskinka är vår absolut mest exklusiva, mest lagrade och mjällaste lufttorkade skinka. Den lagras mellan 24 – 30 månader. Urbenad på gammalt vis med kniv, levereras i special box. Lufttorkad Parmaskinka. Utvalda grislår av sk ”tunga grisar” (160-180 kg). Endast skinkor från dessa grisar kan ge den rätta jämnvikten mellan fett och magert kött, och känns igen på väldoften, den fina smaken, den speciella söta ådran och den jämna färgen. Framställningen liknar nästan en rit och utförs av experter. Grislåren smörjs in med salt, som sköljs av efter en tids vila.
ProduktsidaDessert, PannaCotta 2x120g x 4
Artikelnummer
FRY SPK 024
Antal per förp.
4
Klicka för att läsa mer
47350005273864Artikelnummer
FRY SPK 024
Region
Lombardia
Antal per förp.
4
Pannacotta- fryst – att tina i butik Dessert gjord på färsk grädde och gelatin efter klassiskt recept – här med karamellsås.
ProduktsidaDessert,Tartufo 2-pack x 4
Artikelnummer
FRY STA 008
Antal per förp.
4
Klicka för att läsa mer
27350005270838Artikelnummer
FRY STA 008
Region
Lombardia
Antal per förp.
4
Tartufo- fryst – att tina i butik En mousse av mörk choklad med en kärna av zabaionecreme. Ingredienser: vatten, glukossirap, socker, vegetabiliskt fett, skummjölkspulver, kakao, mjölkprotein, alkohol, äggvita, mascarpone, kakaopasta, gelatin. Förtjockningsmedel: E407, E415; Emulgeringsmedel: E471, smakämnen, salt. Alkoholhalt 1,8%. Hållbarhet efter upptining: 30 dagar.
ProduktsidaDessert, Tiramisu 2x85g x 4
Artikelnummer
FRY STI 008
Antal per förp.
4
Klicka för att läsa mer
27350005270845Artikelnummer
FRY STI 008
Region
Lombardia
Antal per förp.
4
Tiramisù – fryst – att tina i butik Dessert gjord på mascarpone, sockerkaka och kaffelikör. Ingredienser: vatten, glukossirap, sockerkaka, vegetabiliskt fett, socker, skummjölkspulver, mascarpone, äggvita, mjölkprotein, marsalavin, alkohol, gelatin. Förtjockningsmedel: E407, E415; Emulgeringsmedel: E471, kaffepulver, smakämnen, salt. Hållbarhet efter upptining: 30 dagar.
ProduktsidaQuattrocento- hårdost ”400” ca 300g Granarolo
Lagrad ost
Artikelnummer
OST 400 030
Antal per förp.
4.5
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
OST 400 030
Region
Lombardia
Antal per förp.
4.5
Lagrad i minst 8 månader. Förvaras i kylskåp +4°/+8°.
ProduktsidaQuattrocento – hårdost 100g Granarolo
Artikelnummer
OST 400 010
Antal per förp.
20
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
OST 400 010
Region
Lombardia
Antal per förp.
20
Quattrocento italiensk hårdost. Lagrad i minst 8 månader för att uppnå en fruktig aromatisk smak med fin konsistens. Den är tillverkad av 100% italiensk mjölk och innehåller mikrobiellt ystenzym, vilket ger en laktovegetarisk ost. Mikrobiellt ystenzym (istället för animaliskt löpe), man använder sig utav enzym som utvinns från svampar (Endothia parasitica och Aspergillus niger). För att tillverka 40kg ost går det åt 400 liter mjölk.
ProduktsidaQuattrocento – hårdost ”400” ca 4 kg Granarolo
Lagrad ost
Artikelnummer
OST 400 400
Antal per förp.
8
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
OST 400 400
Region
Lombardia
Antal per förp.
8
Quattrocento italiensk hårdost. Lagrad i ca 11 månader för att uppnå en fruktig aromatisk smak med fin konsistens. Den är tillverkad av 100% italiensk mjölk och innehåller mikrobiellt ystenzym, vilket ger en laktovegetarisk ost. Mikrobiellt ystenzym (istället för animaliskt löpe) man använder sig utav enzym som utvinns från svampar (Endothia parasitica och Aspergillus niger). För att tillverka 40kg ost går det åt 400 liter mjölk. Producent: Granarolo Varumärke: Granarolo
ProduktsidaDessert Tiramisu 500g x 4
Artikelnummer
FRY STI 050
Antal per förp.
4
Klicka för att läsa mer
47350005270856Artikelnummer
FRY STI 050
Region
Lombardia
Antal per förp.
4
Tiramisù – fryst – att tina i butik Ingredienser: vatten, glukossirap, sockerkaka, vegetabiliskt fett, socker, skummjölkspulver, mascarpone, äggvita, mjölkprotein, marsalavin, alkohol, gelatin. Förtjockningsmedel: E407, E415; Emulgeringsmedel: E471, kaffepulver, smakämnen, salt. Alkoholhalt 1,4%. Kylvara max +8 grader. Förpackningen för bar eller restaurang såväl som för den stora familjen ! Hållbarhet efter upptining: 30 dagar.
ProduktsidaProsciutto Crudo Extra, 6kg
Charkuterier
Artikelnummer
VER PRO CRU
Antal per förp.
12
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
VER PRO CRU
Region
Lombardia
Antal per förp.
12
Den lufttorkade skinkan Prosciutto Crudo, saltas och lagras på samma sätt som de äkta parmaskinkorna och tillverkas av utvalda europeiska grislår. Skinkan lagras i 10 månader. Säljs hel ca 6kg – kilopris.
ProduktsidaProsciutto crudo BLOCK, 2 kg Matric
Charkuterier
Artikelnummer
VER PRO BLO
Antal per förp.
4
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
VER PRO BLO
Region
Lombardia
Antal per förp.
4
Mattonella – Lufttorkad skinka – Svål och läggfri. Saltas och lagras på samma sätt som de äkta parmaskinkorna, tillverkas av utvalda europeiska grisar. Matrics Mattonella är lagrad i minst 10 månader.
ProduktsidaLufttorkad rökt skinka -Speck, 2,5kg Matric
Charkuterier
Artikelnummer
VER SPE HAL
Antal per förp.
7.5
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
VER SPE HAL
Region
Lombardia
Antal per förp.
7.5
Lufttorkat, svagt rökt skinklår. Formen är tillplattad och avlång. Smaken är lätt salt, kryddstark och rökt. Speck ”Tirolo” tillverkades ursprungligen i norra Italien (Alto Adige eller Sydtyrolen) efter en antik konserveringsform: saltning och långsam kallrökning. Speck Tirolo ska skäras i tunna skivor och passar både till antipasto och till matlagning, där den kan ge smak åt pastarätter och en trevlig brytning i t ex sallader. Säljs styckvis ca 2,5kg – kilopris.
ProduktsidaBresaola, lufttorkat oxkött 1,6kg Matric
Charkuterier
Artikelnummer
VER BRE HAL
Antal per förp.
4.8
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
VER BRE HAL
Region
Lombardia
Antal per förp.
4.8
Lufttorkat oxkött. Specialitet från Alpområdet Valtellina. Utvalda nötlår som kryddats med salt, peppar och andra kryddor, och stoppats och lagrats i lokaler med kontrollerad fuktighet och temperatur. Bresaola äts skuren i mycket tunna skivor och smaksätts med olja, citron och peppar. Utmärkt även i sallader. Prova den på en bädd av rucolasallad, häll över citron, extra jungfru olivolja, peppar och rostade pinjenötter. Hyvla väl lagrad parmesanost över den färdiga rätten.
ProduktsidaMatric Salame Ventricina Stark, 2,5kg
Charkuterier
Artikelnummer
VER SAL VEN
Antal per förp.
12.5
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
VER SAL VEN
Region
Lombardia
Antal per förp.
12.5
Lufttorkad grovt malen salami kryddad med fänkål, pepparkorn och spansk peppar. En het salami som verkligen smakar mycket. Karakteristisk röd färg. Fetthalt 32,1%. Typisk för södra Italien. Bör skäras tunt.
ProduktsidaSalame Ventricina/Marranzano picc 3kg
Charkuterier
Artikelnummer
ITA SAL MAP
Antal per förp.
12.5
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
ITA SAL MAP
Region
Lombardia
Antal per förp.
12.5
Lufttorkad grovt malen salame kryddad med fänkål, pepparkorn och spansk peppar. En het salame som verkligen smakar mycket. Karakteristisk röd färg. Typisk för södra Italien. Bör skäras tunt.
ProduktsidaSalame Spianata Stark, 3,2kg Matric
Charkuterier
Artikelnummer
VER SAL VEP
Antal per förp.
9.6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
VER SAL VEP
Region
Lombardia
Antal per förp.
9.6
Lufttorkad mellangrovt malen, pepparstark platt salame, typisk för Kalabrien. Kryddad med hela pepparkorn, spansk peppar och vin. Bör skäras i mycket tunna skivor.
ProduktsidaFänkålssalami 2,5kg Matric
Charkuterier
Artikelnummer
ITA SAL FIN
Antal per förp.
22.5
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
ITA SAL FIN
Region
Lombardia
Antal per förp.
22.5
En mycket smakrik, grovmalen salami med karakteristisk smak av fänkål. Bör skivas i tunna skivor.
ProduktsidaSalame Milano 2,5kg
Charkuterier
Artikelnummer
ITA SAL MIL
Antal per förp.
10
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
ITA SAL MIL
Region
Lombardia
Antal per förp.
10
Lufttorkad finmalen salami, den klassiska italienska salamin. Typisk för området runt Milano. Kryddad med krossad svartpeppar. Kanske den salamin som säljs mest i Italien. Bör skäras mycket tunt.
ProduktsidaMjölk, italiensk, 1L Granarolo
Färskost
Artikelnummer
LOB LAT 100
Antal per förp.
6
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
LOB LAT 100
Region
Lombardia
Antal per förp.
6
Latte Italiano är en italiensk färsk mjölk som snabbt värmts upp till en hög temperatur och sedan förpackats sterilt. Denna process gör att mjölkens hållbarhet förlängs med upp till 4 månader utan att mjölkens näringsämnen försvinner. Mjölken, som smakar precis som en riktigt mjölk ska göra, lämpar sig perfekt till cappuccino, caffelatte eller att dricka kall precis som den är. Oöppnad behöver mjölken inte förvaras kallt, öppnad förpackning bör däremot förvaras i kylskåp. Perfekt för alla små och stora barer som har begränsat med kylutrymme!
ProduktsidaMozzarella, Limpform 1kg Granarolo
Färskost
Artikelnummer
OST MOG 100
Antal per förp.
5
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
OST MOG 100
Region
Lombardia
Antal per förp.
5
Mozzarella gjord på ko-mjölk, här i limpform. Denna mozzarella är laktovegetarisk då, man använder vegetabiliskt ystenzym tillverkningen . – Använd den till pizza ochtill focaccia/ciabatta eller tärnad i sallader. Enkel att skära, tärna eller mala. Perfekt för restauranger och cashar. Mozzarellan har en mjuk smak och trådar sig fint nedsmält över pizzan.
ProduktsidaMozzarella, limpa ca 1kg, Latbri
Färskost
Artikelnummer
OST MOG L10
Antal per förp.
5
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
OST MOG L10
Region
Lombardia
Antal per förp.
5
Fiordilatte är den rätta ursprungsbenämningen på mozzarella som framställts av komjölk. Osten har sin mest spridda användning till pizza men passar utmärkt även till sallader, varma smörgåsar, pastagratänger och som fyllning i olika kötträtter. Pasta med tomatsås blir en extra härlig rätt om du skivar över lite mozzarella och gratinerar den i ugn. Producent: Granarolo Varumärke: LATBRI
ProduktsidaMozzarella, Cocktail 1 kg LATBRI
Färskost
Artikelnummer
OST MOG B10
Antal per förp.
4
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
OST MOG B10
Region
Lombardia
Antal per förp.
4
Cocktailmozzarella i praktisk storförpackning på 1 kg. Ingredienser: pastöriserad komjölk, löpe, salt och mjölksyrabakterier. Den passar till sallader, som cocktailsnacks, till grillspett och till ”pasta al forno”(ugnsbakad pasta). 8,5g per boll. Producent: Granarolo Varumärke: LATBRI
ProduktsidaMozzarella, riven 2kg, Latbri
Färskost
Artikelnummer
OST MOG L20
Antal per förp.
4
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
OST MOG L20
Region
Lombardia
Antal per förp.
4
Riven komozzarella i tråg. En lättanvänd mozzarella som restauranger, pizzerior och storkök kan använda direkt, då den redan är riven och klar. Förvaras i kyl. Producent: Granarolo Varumärke: LATBRI
ProduktsidaProvola rökt, 1kg Latbri
Färskost
Artikelnummer
OST MOG R10
Antal per förp.
5
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
OST MOG R10
Region
Lombardia
Antal per förp.
5
En halvmjuk, rökt färskost från norra Italien. Väldigt lik en mozzarella men med en tydlig rökt smak som ger den en annan färg. Kan användas både på ostbrickan smält på pizzan istället för mozzarellan och i matlagningen som t.ex. smältost. Prova att grilla den som raclette eller på en god varm smörgås. Producent: Granarolo Varumärke:LATBRI
ProduktsidaSalame Napoli dolce, mild 1,5kg
Charkuterier
Artikelnummer
ITA SAL NAD
Antal per förp.
12
Klicka för att läsa mer
Artikelnummer
ITA SAL NAD
Region
Lombardia
Antal per förp.
12
Salame Napoli är en medelgrov lättrökt salame av fläskkött. Den är god på en smörgås, på buffébordet, till antipasto.
Produktsida